Буча: Депутати не відреагували на стрілянину в місті (оновлено)

1

На сесії Бучанської ради депутати не проголосували за розірвання договору оренди з ТОВ “Комфорт ЛТД”.

Відповідний проект рішення на сесії 25 вересня вніс з голосу до порядку денного депутат від “Свободи” Іван Окоєв.

“В зв’язку з вчорашніми подіями на “Кампі” мною на розгляд сесії було винесено питання про розірвання договору оренди з ТОВ “Комфорт ЛТД”. Мешканці Бучі неодноразово скаржились на даного орендаря у зв’язку з неналежним утриманням земельної ділянки. Вчора на цій ділянці вирізали несанкціоновано більше половини дерев, чим завдано значної екологічної шкоди земельній ділянці та і місту Буча в цілому. На жаль, рішення не набрало необхідної кількості голосів, а більшість депутатів відверто і нахабно витерли ноги об думку громади”, – розповідає Іван Окоєв.

“Враховуючи, що в даному питанні збігаються інтереси як Карплюка з Мирончуком і Ареф’єва з Москаленком, який має явний вплив на структури БПП в своєму 96 окрузі, то не є дивним позиція їхніх фракцій у Бучанської міській раді. Сьогодні вони поставили інтереси своїх патронів вище інтересів громади. Постає питання: то навіщо такі депутати потрібні?” – додає Окоєв.

Проект рішення включили до порядку денного сесії але не проголосували за прийняття відповідного рішення. Усього 11 депутатів проголосували за розірвання договору оренди. Двоє депутатів – Людмила Войналович (БПП) та секретар ради Василь Олексюк (Нові обличчя) проголосували проти розірвання договору оренди. Решта депутатів утрималися.

Перед голосуванням до депутатів звернувся депутат Київської обласної ради Ігор Домбровський з проханням підтримати пропозицію Окоєва.

На сесію прийшли мешканці Бучі, які постраждали від нападу тітушок 24 вересня. Їм слова не надали.

“Ми звернулися до головуючого на сесії Василя Олексюка з проханням вивести на великий екран в сесійній залі відео з учорашніх подій біля “Кампи”. На відео чітко видно, як тітушки нас били, стріляли в нас, бризкали в обличчя газом, кидали вибухові пакети. Вони були не лише на території за парканом, а й навколо нашого будинку. Вони стріляли просто поряд з дитячим майданчиком. Але олексюк проігнорував наше звернення й не дозволив показати відео”, – розповідає мешканець Бучі Костянтин Казак, який був на місці події.

“Також ми хотіли подивитися в очі меру Бучі Анатолію Федоруку, який допустив стрілянину в європейському місті, принаймні так він його позиціонує. Але за дивним збігом обставин Федорук на сесію не прийшов”, – додає Казак.

На відео, яке приніс Казак, чітко видно, як тітушки нападають на людей.

Після сесії на орендованій території робітники почали різати спиляні дерева.

Начальник КП “Бучазеленбуд” Віктор Галущак повідомив, що зрубали 55 дерев, найстарші з яких віком 250 років, 1 метр в діаметрі. За його словами, приблизна відновна вартість за зрубані дерева півмільйона грн.

“Ми видали дозвіл на зняття 23 сухих дерев. По факту на цій ділянці було зрізано 55 дерев, в тому числі й живі дуби, граби та інші. Дозволу на зрізання живих дерев ніхто не давав. Ця дія була вчинена самовільно. Ми звернулися до екологічної інспекції Київської листом, оскільки на телефон ніхто не відповів. Екологічна інспекція має прорахувати завдану державі шкоду та направити матеріали в прокуратуру”, – зазначає Галущак.

Як відомо, 22 серпня мешканці Бучі прийшли під стіни Бучанської ради з вимогою до мера Бучі Анатолія Федорука зберегти реліктовий ліс біля тенісного клубу “Кампа” й надати йому статус пралісової природної пам’ятки місцевого значення.

Федорук зобов’язав юридичний відділ Бучанської ради організувати проведення дослідження вікових дерев, а забудовнику рекомендував утриматися від проведення будь-яких робіт на вказаній земельній ділянці.

Нагадаємо, 24 вересня на земельній ділянці поблизу “Кампи” представники забудовника Антона Мирончука рубали живі дерева. Це столітні дуби та рідкісні граби. Робітників з бензопилами захищали молодики спортивної зовнішності, так звані тітушки. Вони діяли за тим самим сценарієм, що і в Гостомелі – там за півгодини вирізали ліс на ділянці, площею 60 соток.

Місцеві мешканці викликали поліцію та відділ благоустрою Бучанської ради. Тітушки не впускали працівників поліції та ради на територію комунальної власності. В результаті перемовин, тітушки відкрили вогонь проти місцевих мешканців та поліції. Їх затримали але згодом відпустили.

1 Comment

  1. Юрій Єрмолаєв 25 Вересня 2018 at 17:24

    Де побачити поіменний список голосування, за знищення цієї ділянки лісу
    Бучі?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539