Під час вирубки на “Кампі” тітушки стріляли в активістів та поліцію

0

24 вересня на земельній ділянці поблизу “Кампи” представники забудовника зрубали 55 живих дерев. Це столітні дуби та рідкісні граби.

Робітників з бензопилами захищали молодики спортивної зовнішності, так звані тітушки. Вони діяли за тим самим сценарієм, що і в Гостомелі – там за півгодини вирізали ліс на ділянці, площею 60 соток.

Місцеві мешканці викликали поліцію та відділ благоустрою Бучанської ради. Тітушки не впускали працівників поліції та ради на територію комунальної власності.

“Зранку в 9:30 в групі в вайбері мешканців нашого будинку з’явилося повідомлення про те, що почалася вирубка. Ми одразу зібралися й пішли до ділянки. Викликали поліцію. Були шоковані тим, що лісорубів захищали агресивні тітушки. Вони стріляли як в нас, так і в поліцейських. Юрист забудовника показав документи на вирубку сухих дерев, яку він показував нам ще в минулому році. Поліція вимагала в юриста, щоб їх пустили на ділянку. Але юрист заявив, що нікого не впустить на територію”, – розповідає місцева мешканка Наталія Смаль.

“Я вирішила залізти на паркан, щоб зняти на відео вирубку. Вони почали мені під ноги кидати вибухові пакети. Після цього поліція та активісти почали брати штурмом тітушок”, – додає Смаль.

Депутат Бучанської ради розповідає, що на його очах падали сосни й ніхто не міг це зупинити.

“Мені зателефонував Іван Окоєв й попросив поїхати на місце розбиратися. На моїх очах впало 4-5 живих дерев.  Приїхала слідчо-оперативна група, ми хотіли разом з ними пройти на територію комунальної власності але нас не пускали молодики спортивної зовнішності в балаклавах. Не пустили вони й начальника поліції Ірпеня, який приїхав згодом. Пізніше приїхав підрозділ з 10 чоловік, але й вони не змогли пройти на територію вирубки. І аж коли приїхав автобус спецпризначенців, поліції вдалося потрапити на територію й затримати спортсменів. Тітушки відстрілювалися, вони кидали в натовп через паркан вибухові пакети”, – розповідає депутат Бучанської ради від “Свободи” Олександр Животовський.

Поліція вилучила в тітушок зброю, набої, газові балони.

Депутат Бучанської ради Олександр Животовський, який був присутній на місці події, вимагає розірвати договір оренди Бучанської ради з ТОВ “Комфорт ЛТД”:

“Після подій на “Кампі” у нас відбулося засідання бюджетної комісії. На цій комісії я подав пропозицію розірвати договір оренди з ТОВ “Комфорт ЛТД”. Були присутні разом зі мною три депутати – Олег Квашук (“Батьківщина”) та Микола Григорусь (БПП). Ми з Квашуком були за цю пропозицію, а Григорусь відвернувся і взагалі не голосував”.

“Причина розірвання договору оренди – порушення умов договору. Бучанська рада не давала дозволу орендарю на вирубку лісу. У 2012 році виконком надав їм рішення на вирубку сухостою на цій території, але ніяк не живих дерев. Вони різали живі дуби та граби. Якщо юридичний відділ не підготує цей проект рішення, ми будемо вносити це питання з голосу на сесії 25 вересня. Якщо вони при нас без дозволу різали дерева, то до наступної сесії цілий місяць чекати немає сенсу – на цій ділянці буде пустир”, – додає Животовський.

24 серпня прокуратура Київської області програла апеляцію.

Нагадаємо, прокуратура Київської області програла суд першої інстанції щодо лісі біля “Кампи” й подала апеляційну скаргу.

Як відомо, забудовник Антон Мирончук та його компанія “Орлан Інвест Груп” планують будувати на місці лісу в Бучі висотні будинки і вже їх рекламують.

Вищий господарський суд заборонив вирубку дерев у Бучі по вул. Лісовій. ТОВ “Комфорт ЛТД” та Бучанська рада подали касаційну скаргу на рішення Господарського суду та програли. Як відомо, цим рішенням за позовом прокуратури було накладено арешт на вкриту лісом земельну ділянку та заборонено вирубку дерев.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539