Земельний дерибан: У Бучі незаконно виділили 6 ділянок в лісі

0

На сесії Бучанської ради виділили 6 земельних ділянок в лісі під забудову. Про це повідомив депутат від ВО “Свобода” Іван Окоєв, який не підтримав цих рішень.

Загалом під забудову віддали близько 60 соток лісових земель по вул. Котляревського, Патріотів, Некрасова та пров. Яснополянському.

“На сесії Бучанської міської ради Бучанський голова Анатолій Федорук через підконтрольну депутатську більшість виділив 6 земельних ділянок в Лісовій Бучі. Фракція “Свободи” в Бучанської міській раді не підтримала ці виділення в лісі. Ми засуджує такі дії міського голови та депутатів і будемо звертатись до правоохоронних органів, щоб ці виділення були скасовані, а будівництво в лісі зупинене. Лісову Бучу намагаються перетворити в бетонні джунглі, а ліс продовжують знищувати, не дивлячись на Постанову Верховного Суду”, – розповідає Окоєв.

Дозвіл на розробку документації із землеустрою на з/д у власність по 10 соток по вул. Котларевського 18 та 20 отримали Андрій Дубич та Віталій Вербулевський.

Ці земельні ділянки вкриті лісом.

Аналогічний дозвіл на ділянку 10 соток поряд з з/д по вул. Патріотів, 29 отримала Катерина Кастеріна. На цій ділянці ростуть сосни. Поряд з ділянкою – нові таун хауси.

Примітно, що на цю саму ділянку претендував дехто Олександр Сєткін. Проте, депутати і особисто Федорук вирішили відмовити Сєткіну й проголосувати за виділення Кастеріній.

Дозвіл на розробку документації по 10 та 9,5 соток по вул. Некрасова, 2-к та 2-л отримали Вадим Гурко та Олександр Матеюк. Це також землі лісового фонду.

На 6 соток депутати надали дозвіл Наталії Якименко за адресою: пров. Яснополянський, 12-в.

За всі ці рішення Федорук голосував особисто.

“Всупереч Постанові ВСУ та рішенню Ірпінського суду, яким було визнано, що в Бучі є ліс, Федорук продовжує займатися дерибаном, тому що відчуває безкарність з боку прокуратури. Хто йому міг дати такі гарантії в прокуратурі, коли це питання було на особистому контролі в Генпрокурора Юрія Луценка?”, – цікавиться громадський діяч Віктор Бархоленко.

“10 вересня мало відбутися судове засідання у справі знищення та розкрадання Бучанського лісу. Федорук та секретар Бучанської ради Василь Олексюк відповідачі у цій справі. Але засідання вже вкотре переносять з формальних причин. Цього разу вдруге нібито через хворобу Олексюка. Прокурор навіть не наполіг, щоб підготовче засідання розпочали без участі Олексюка”, – наголошує Бархоленко.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539