Главацька знову самопроголошена голова – ІІ зрив перевірки по каналізації

0

8 липня мало відбутися розриття ґрунту на вулиці Бакала у Коцюбинському. Цього ми добивалися у судовому порядку, щоб довести: “реконструкції” на 4 мільйони каналізації, якої не існує на балансі в селища, – не було.

Вчора, 7 липня, у Ірпінському суді мала б нарешті слухатися моя справа по суті у – суддя Дмитро Чернов. Зауважте, вже пройшли всі можливі суди, які потрібні опонентам, а справа про те, що депутати 8 квітня у незаконний спосіб мене зняли – так і не заслухана по суті станом на початок липня. Жодного засідання по суті. Мене поновили на посаді завдяки ухвалі про забезпечення позову. Це ухвала, якою суд для того, щоб не були порушені права селищного голови до розгляду справи й винесення рішення відновлює статус-кво. Ухвала про поновлення мене на посаді вистояла в апеляційній інстанції і в реєстр мене відновили як селищну голову.

7 липня суддя Чернов скасував свою ухвалу посилаючись на скандальне рішення Верховоного Суду України про скасування постанови ВРУ. Яке відношення має рішення Верховного Суду до мого позову, яким я оспорюю незаконне зняття мене з посади, – незрозуміло. Зрозуміло одне – на чиїй стороні грає корумпована судова система і зокрема Ірпінський міський суд. 8 липня, у день коли мало відбутися офіційно розриття ґрунту на Бакала, Главацька мала вийти з відпустки у селищну раду. І, звісно, що її мали повернути у статусі самопроголошеної голови. Ухвалу скасували близько обіду. Під вечір Главацька була вже в реєстрі як в.о. селищного голови Коцюбинського.

Нагадаю, що для того, що після ухвали про поновлення мене на посаді, яку прийняли в четвер, мені знадобилося 6 (!!!) днів, щоб мене нарешті відновили в реєстрі як голову. Також хочеться пригадати, що мене знімали в квітні напередодні суду стосовно справи по “реконструкції” каналізації. У документах фігурує підпис не лише Садовського, а й екс-реіоналки Наталії Семко. І комусь треба відповісти перед законом за те, що з бюджету намагалися вимити і вимивають майже 4 мільйони гривень (десь 60 % бюджету). Тобто справа вже не в мільйонах, а у відповідальності.

Ось відео, де колишній заступник екс-регіонала Садовського Дмитро Мацепа розповідає, кому і чому  була вигідна ця оборудка з каналізацією.

“Якщо буде проведена експертиза – це відкриється зразу, переконує Мазепа. Подивіться – це не проект. Немає розрахунку пропускної спромжності труби. Нащо було класти трьохсотку, якщо далі стоп’ядисятка. Метром там не обійдешся. Я про це казав Садовському. Так не ро-би-ться! Це дурно викинуті гроші. А Садовський де живе? (В приватному секторі, де робили каналізацію – прим. авт.) Все ж робиться для себе, а не для людей. Йому – 30 метрів. І не треба машину шукати. І не треба нічого. Він не про людей думав… Тут затрати мінімальні, бо уклон великий. В тому місці треба було побудувати КНС і перекачувати на Меблеву, а в результаті зробили по Бакала. Мінімальні затрати були б при такому способі. Вам треба добиться в суді експертизи проекту. І вони скажуть вам: який дурень це придумав… Він отут живе і він своє скидає. Я проробив 20 років, но я не ризикнув би брати такого на себе,” – розповідає на відео Мацепа.

Одна була думка: гроші, гроші, гроші… Вони, вибачте мені, охрененні. Я пропрацював 50 років. Но таке робить – не мож-на. Толковий прораб знайде на чому зекономить. Проектант себе страхує. А в серйозних проектах закладається час на будівництво. Там уйма йде… Уйма! І все законно. До всього нада, щоб мозги були, а не все нахрапом: гроші, гроші, гроші… Откупляться, от подивитесь. Одкупляться, одбрешуться,” – додає Мацепа.

Я домоглась разом з юристами в раді розриття в рамках повторної ревізійної перевірки . І наголошую, що воно мало відбутися саме 8 липня й я цього дня чекала дуже довго (аналогічна ситуація була в квітні, коли мені оголошували недовіру за день до розриття в рамках ревізійної перевірки).

Главцька ж у перші дні самопроголошення програла суд на майже 2 мільйони. Саме по каналізації по Бакала. На суд вона не приходила. Я там була вже без повноважень захисту інтересів громади.

Нагадаю, що саме Главацька тоді, коли ми з прокуратурою вимагали в суду притягнути Садовського до відповідальності за складений протокол на корупцію, прийшла до суду вигороджувати Садовського. Екс-регіонал Садовський і такі “Нові” обличчя як екс-регіоналка Семко, Главацька, які обстоюють подібні схеми – це одна дружна команда. Про те, як і чому вони покривають оборудку з каналізацією вже писала наша юристка-волонтер з громади Наталія Коломієць. І було абсолютно очевидно, чому Нові обличчя так виступали проти аудиту. І зауважу, що громадський аудит блокується і в УЖКГ “Біличі”, де керував спершу чинний депутат від Нових облич Ворзельської ради від Нових облич і заступник селищного голови Петро Пушанко, який мені дістався у спадок від Садовського. Олександра Куцан вже писала про те, як працює УЖКГ “Біличі”, яке очолює після Пушанка його наступник Олексій Зінкевич, який кандидується в депутати і взяв з Главацькою синхронно відпустку, коли мене поновили на посаді.

Справа не лише в тому, що треба дерибанити ліс. Справа в тому, що оборудку провертали на рівні всього регіону і в Ворзелі, з слів активістів, уже все давно здали. А ми залучили до справи прокуратуру, оскаржуємо договори з Садовським, бо не було у нас 300 працівників на Бакала і за 4 дні не могли “реконструювати” те, чого нема досі на балансі в раді. І не коштує це з бюджету 4 мільйони. Як в в справі щодо протоколу на корупцію з Садовським ми вимагаємо не просто не чіпати 4 мільйонів коштів, а притягнути всіх підписантів схеми до відповідальності.

Все було сплановано. ВАСУ прийняв рішення про скасування постанови ВРУ, яке у своїй мотиваційній частині дивувало нардепів, бо регламенту ВРУ приписали такі речі, яких насправді немає. У Верховному Суді судді залишили рішення ВАСУ в силі з двома окремими думками суддів. Повний текст рішення мають виготовити за 5 днів і його ще ми як сторона не бачили. Не бачив його і суддя Чернов, але за день до розриття ґрунту і обстеження “реконструйованої” каналізації, за день до того, як має вийти з відпустки Главацька, скасовує свою ж ухвалу, яка вистояла в апеляції.

Справу до розгляду по суті Чернов призначає на 12 липня. 11 липня має з’явитися текст ВСУ, який до мого позову щодо поновлення мене на посаді не має жодного відношення, бо Чернов мав би дослідити процедуру прийняття рішення та саме рішення, яким депутати знімали мене з посади без громадських обговорень та жодної вмотивованої юридичної підстави, зокрема рішення суду щодо моєї бездіяльності чи перевищення повноважень. Не виключаю, що перед виборами депутатів селищної ради Чернов на підставі рішення ВСУ, яке до моєї справи не має юридично жодного відношення, прийме рішення відмовити мені у позові. Це дивний і незбагненний Ірпінський суд, який знаменитий на всю країну тим, що визнав невинуватість Петра Мельника з яким і Семко, і Садовський були в прекрасних стосунках.

Система захищає своїх і чинить супротив змінам, які намагаються з 2009 року в Коцюбинському провести активісти та журналісти. Зміни будуть неминучі, як і вибори депутатів Коцюбинської селищної ради. Влада має оздоровитися.

Ми продовжуємо щовечора проводити дворові зустрічі. Мене запитують: що з виборами. Інформую всіх публічно. Виборчий процес не зупинений. Ані ЦВК, ані ТВК не були залучені до справи. 7 липня був крайній термін, коли ТВК мало, згідно з календарним планом, замовити бюлетені і замовлення таке зроблене. ТВК написало листа, щоб отримати роз’яснення щодо ситуації, яка склалася, але станом на зараз вибори мають відбутися 17 липня.

Якщо виборчий процес хтось зірве – понесе відповідальність. Більше того, ВРУ підготувало для “розумників” ще один проект постанови про призначення виборів, який у крайньому разі буде застосований нардепами. Те, що депутатський корпус має в селищі оздоровитися й піти на перевибори – підтримали 5 голів фракцій. Залучивши їх та прокуратуру для вирішення суспільноважливих питань, я певна: злодії сидітимуть в тюрмі. Всю інформацію ми передамо правоохоронним органам. На Київщині новий прокурор і йому публічно поставили задачу вирішити проблеми Приірпіння. А громаді треба разом з громадським сектором думати про те, як оновити і реформувати судову систему. Час настав.

(Прошу поширити цю інформацію в Інтернеті та донести до людей розуміння того, як Нові обличчя обстоюють схеми екс-регіоналів і до останнього їх захищають).

БезымянныйЗ повагою, Ольга Матюшина, селищна голова Коцюбинського

 

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539