Облрада зветається до парламенту щодо включення Коцюбинського до Києва

1

19 лютого відбулася сесія Київської обласної ради. Одним з питань порядку денного було врегулювання спірних питань щодо меж міста Києва і Київської області. Депутати облради наголошують на тому, що питання межі між столицею та областю не вирішується багато років, а вставновлення чи зміна меж міст, районів – це повноваження парламенту.

У своєму зверненні до паралменту, обласна рада посилається на рішення Київради і визнає, що Коцюбинське – вкраплене в територію міста Києва і є анклавом.

Окрім того, депутати посилаються на рішення виконкому Ірпінської міської ради від 1984 року і зазначають, що площа селища Коцюбинське – 87 га. І наголошують, що питання приєднання має вирішити саме парламент і при цьому має враховувати рішення мешканців.

Це питання готував депутат і голова регламентної комісії Роман Титикало. Проект звернення, яке йшло в пакеті ще з кількома зверненнями, підтримали 66 депутатів.

На засіданні облради з президії сидів глова ОДА Олексій Чернишов.

“Депутати облради зробили гідний і правильний крок. Це один із найкращих прояв представницької демократії. Депутати – це представники виборців. Громада Коцюбинськог хоче приєднатися до Києва. 61% учасників громадських слухань підтримав це питання. Це було поіменне голосування. Далі Київрада погодилася на приєднання і звернулася до параламенту. Парламент минулого скликання нам казав, що чекає, що скаже область. І от на День Миколая нам дуже пощастило, що в порядку денному облради з’явилося, як і обіцяв заступник голови облради Ярослав Добрянський звернення на парламент щодо Коцюбинського. Тепер профільний комітет ніщо не має зупиняти. Є воля людей, є рішення облради і Київради. Ми передали в комітет понад 2000 підписів з проханням невідкладно розглянути це питання. Сподіваюся, що в новому році бюджет Києва буде працювати на коцюбинчан, які працюють в столиці і віддають туди левову частину своїх  податків. Коцюбинці хочуть розвинуту мережу комунального транспорту, картку киянина, спецтехніку, фінансування освіти те мадицини”, – каже селищна голова Ольга Матюшина, яку громада обрала в 2015 році.

Нагадаємо, громада селища Коцюбинське ініціювала громадські слухання. У березні 2018 року 61% учасників громадських слухань підтримли приєднання до Києва. У жовтні 2018 року Київрада підтримала звернення до парламенту щодо приєднання селища до Києва.

Після громадських слухань в селищі Коцюбинське відбувся 5 переворот і обрану громадою селищну голову Ольгу Матюшину усунули з посади представники партії екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка “Нові обличчя”. У реєстр внісся депутат Сергій Даніш (“Нові обличчя”), який вивів з бюджету піврічного бюджету через УЖКГ “Біличі” на ТОВ “Мастер-Енерго”, яке виморожувало мешканців 2 опалювальних сезони поспіль та не інформував мешканців селища, коли у водогоні виявили фекалії та ентерококи.

 

1 Comment

  1. Игорь Иванов 20 Грудня 2019 at 08:56

    Дуже цікаво все написано, от тільки у мене питання, а хто відповідатиме за брехню? 61% проголосувало за приєднання, із якої кількості людей? Із 1000 чи 1500, яких підкупила Оля? А ви запитайте корінних жителів Коцюбинського, вони хочуть цього? -це перше. Друге запитайті ті населені пункти, які приєднали уже до Киева, що там змінилось і в яку сторону?- це друге. Трете з лісом ми попрощаємся, це точно. Четверте, не знаю, скільки вкрав Даніш, але пам’ятаюпри Матюшиній холодні батареї ( не включили опалення Сміла, Шепетівка і Коцюбинське. Прославила на всю Україну)), грибок під підвіконням. Хто мені компенсує псування мого майна?. П’яте, при Олі поміняли 2 чи 3 начальники ЖЕКа, відносно яких зараз заведені кримінальні справи, і довели ЖКХ до такого стану, коли води не було тижнями. То що дісталось Данішу після Олі, ми тепер і маємо воду з фікаліями. Я тут нікого не стараюсь захистити, але потрібно всім відповідвти за свої поступки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539