Як депутати селищної ради не допускають журналістів на свої заходи

0

Сьогодні мене не пустили в УНІАН на прес-конференцію.
Коли я реєструвався на біля стійки охоронця, з другого поверху агенції висунувся міцний чоловік і спитав: “Межа” (є така газета)? Ні, “”Межі” не можна на прес-конференцію”.
Чому? “Тому що ми тебе все знаємо, ти передаєш всю інформацію N” (і називають прізвище, до цього часу мені невідоме).

Ви думаєте, на цій прес-конференції представляли делімітацію водних кордонів з Росією або злиття “РосУкрЕнерго” і “Нафтогазу”? Ні. Набагато страшніше.

Перспективи перетворення смт Коцюбинське в місто.
Я їздив у Коцюбинське раніше, говорив з мешканцями і бачив: ті, хто розібрався у цій ситуації, проти переведення Коцюбинського у місто. Тому що тоді можна буде вільно роздавати ділянки у лісі – про хитрі махінації вже неодноразово писала “Українська правда”.

А зробити селище містом хочуть депутат селищної ради Володимир Жарков і його друзі зі школи східних мистецтв “Пересвіт”. Нове приміщення для якої, до речі, будують у цьому лісі.

Власне, вони й виступали на цій прес-конференції. А мене туди не пустили.

Довелося спостерігати за виступом Жаркова по телевізору у холі. За півгодини, коли Жарков “остаточно” переконав присутніх у необхідності Міста Коцюбинського, до мене вийшли його міцні друзі і спитали, чи потрібен мені, може, коментар.

Пізніше я дізнався, хто такий той N, якому я нібито передаю всю “конфіденційну” інформацію про спілкування депутатів з мешканцями. Це – місцевий активіст, один з лідерів ініціативної групи мешканців, які борються із забудовою лісу.

То мене не пустили в УНІАН через те, що я можу передати інформацію активісту? А він що, не людина? Для кого ж тоді розпинався Жарков?

Пізніше більшість ЗМІ передрукувала у себе прес-реліз Жаркова: нібито мешканці самі до нього звернулися по допомогу, мовляв, статус міста їм необхідний обов’язково і дуже терміново. А то, не дай Боже, затягнуть смт до Києва, і комунальні тарифи збільшаться.

А насправді, комунальні тарифи у Києві вдвічі нижчі, ніж середні по Коцюбинському: за київське опалення – 2,38 за квадратний метр, а у Коцюбинському -від 5,5 і вище.

Якось одразу згадується вчорашній прикрий випадок, коли на Януковича впав вінок, а його прес-служба просила ЗМІ про це не писати і не показувати. Та коли журналісту не дозволяють побачити навіть депутата селища з населенням 15 тисяч мешканців – це нездорова тенденція.

Як депутати селищної ради не допускають журналістів на свої заходи

Історія одного журналіста нової Уркаїни.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539