Активісти звернулися до селищної ради з вимогою надати протокол громадських обговорень щодо генплану селища та внести до пректу генплану суттєві зміни

2
Активісти вимагають збереження лісу у Коцюбинському

Представники громади селища виступили з пропозицією: територію селища міського типу Коцюбинське залишити в межах, які існували до 2007 року (без врахування рішень Коцюбинської селищної ради № 689/22-5 від 25.09.2008 року, № 711/23-5 від 28.10.2008 року).

Нагадаємо, що цими рішеннями селищна рада роздала в приватну власність понад півтисячі ділянок прадавнього лісу мешканцям Дніпропетровської області та депутатам селищної ради.

Слідчий СВ Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській області у своїй постанові зазначив, що заяви громадян були надруковані невстановленою особою, підписи були нею ж підроблені та зареєстровані в селищній раді за вказівкою селищного голови Садовського.

“Пропоновані зміни зумовлені тим, що на території генерального плану смт. Коцюбинське знаходиться ліс, яке має важливе природоохоронне значення і суспільне надбання. Ліквідація цього лісу (його часткова забудова) негативно позначиться на екологічній ситуації в смт. Коцюбинському, м. Києві та усьому Ірпінському регіоні, призведе до збільшення теплих температур влітку та зниження холодних взимку. Ліс, розташований навколо смт. Коцюбинське, доцільно зберегти в існуючому стані і надати йому статус національного природного парку”, – йдеться в пропозиції представників Коцюбинської громади.

“Ми вже назбирали понад півтисячі підписів мешканців, які висловилися за створення національного природного парку “Біличанський ліс”. І це лише початок”, – заявляє активістка Юлія Васіна.

“Вадим Садовський перед виборами на селищного голову, щоб за нього хоч хтось проголосував, обіцяє, що ділянки роздасть і простим мешканцям Коцюбинського. Про громадські обговорення щодо розширення меж селища практично ніхто з коцюбинчан не знав. До зали потрапили лише ті, кому пообіцяли ділянки та кілька активістів, яким і слова не давали сказати. Слухання було проведене без створення лічильної комісії, без обрання голови, без роздачі мандатів – фарс”, – додає вона.

Окрім пропозицій селищній раді, активісти в своїй заяві задля оскарження результатів таких псевдо громадських обговорень попросили надати:

  • Порядок денний громадського обговорення, яке мало місце 15 липня 2010 року у приміщенні Будинку культури.
  • Протокол громадського обговорення, яке мало місце 15 липня 2010 року у приміщенні Будинку культури.
  • Рішення за результатами громадського обговорення, яке мало місце 15 липня 2010 року у приміщенні Будинку культури.

Заяву та пропозицію активісти зареєстрували в селищній раді в приймальній селищного голови.

“Зайшли до секретаря, а на столі лежить газета Жаркова “Рідне Коцюбинське”. Вона як прочитала, що він привласнив собі ідею активістів щодо створення національного заповідника і перефарбувався в борці за ліс, то в неї було 10 хвилин емоцій. Згадала його всі “заслуги”, в тому числі й те, що він обманув купу інвесторів, як очільник будівельної компанії”, – розповідає активіст Іван Яненко.

“Секретарка назвала його непорядною людиною, сказала що і він ліс у власність отримав і ще п’ять-шість людей своїх привів, які теж землю отримали, в тому числі Андрій Старовойт. Сказала, що в Жаркова відсутня совість. А що вони чекали? Вони що самі святі? Який у Садовського рівень політичної культури, такий і в Жаркова. Садовський ще себе, коли дерибанив ліс незаконно преміював, то його притягнула прокуратура до відповідальності за порушення закону “Про боротьбу з корупцією”. Яке їхало, таке й здибало”, – додає він.

Нагадаємо, що кілька днів тому, Володимир Жарков, який планує балотуватися на селищного голову Коцюбинського, орендував зал в УНІАНІ, щоб запевнити журналістів, що він бореться за ліс й сказав, що саме він ініціюватиме надання статусу Національного заповідника лісу.

Активісти селища вже другий місяць як збирають підписи за надання лісу статусу Національного природного парку й розцінюють такі дії, як цинічний передвиборчий піар Володимира Жаркова, який і брав участь у дери бані лісу.

2 коментарі

  1. Активістам 7 Серпня 2010 at 14:20

    Молодці активісти! Сьогодні Вам потрібно поєднати свої зусилля із тим же Жарковим і почати активну роботу!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539