Пожежа у лісі: пожежники і лісники спрацювали оперативно

2

Причиною пожежі стала недбалість відпочивальників. Свідки займання, що, на щастя, виявилися в лісі, зателефонували в пожежну частину.

Пожежники оперативно повідомили лісників. Олександр Кулик, лісник Святошинського лісогосподарства м. Києва, особисто брав участь в гасінні пожежі.

“Згоріла лише трава, дерева врятовані. Дякувати Богу дізнались оперативно й оперативно впорались,” – повідомляє Кулик.

“Ми відразу закидали небезпечну ділянку піском та навкруги зробили рів для запобігання пожежі,” – пояснює Сергій Колот, майстер Святошинського лісництва м. Києва.

Щоб обмежити площу пожежі, тракторист по периметру займища вирив рів

Погода сприяла гасінню пожежі: вдень було не так спекотно, як у попередні дні, й увечері моросив дощ.

Лісники повідомили, що вигоріло 5-6 соток трави. Якби свідки оперативно не повідомили пожежників, а ті в свою чергу не зреагували, то вогонь міг дістатись крон лісу.

Якщо б в лісі зайнялася “верховинна пожежа”, то це становило б підвищену небезпеку, оскільки ліс у місці займання, поблизу річки Любка, хвойний. Такий тип лісів має властивість швидкого займання.

Лісник Олександр Кулик особисто звернувся до всіх коцюбинчан та гостей селища, щоб вони утримались від розпалювання багать та куріння цигарок у лісі. Нагадаємо, на минулому тижні в Коцюбинському оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки.

Сотні гектарів лісу в Україні вже вигоріли через недбальство відпочивальників та туристів.

2 коментарі

  1. Андрій 10 Серпня 2010 at 15:51

    Дійсно відповідальні люди – на таких ще й тримається країна. Дякую автору за повідомлення. Потрібно ще перечекати тиждень… В новинах з Росії бачив як жінка плакала та казала, що не будинків шкода – їх відбудують, а лісу та озера, яким більше 1000 років. Землю переорають та продадуть. Цього топрібно боятися та запобігти.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539