Результати “громадських обговорень” щодо проекту генплану мешканці Коцюбинського оскаржують в суді

0

НТКУ має сплатити 50 000 гривень за незаконне звільнення працівникаДо Ірпінського міського суду звернулося коцюбинчани з проханням захистити їхні права й скасувати рішення громадських обговорень від 15 липня 2010 року щодо проекту генерального плану Коцюбинського.

Нагадаємо, що через громадські обговорення щодо долі прадавнього лісу першої категорії, яку своїм рішенням селищна рада перевела в деревинну рослинність, вже розгорівся скандал.

Обставини справи:

  • Про те, що відбудуться громадські слухання щодо генплану, на яких вирішить, чи давати під забудови ліс, не було належним чином проінформовано громадськість: газета “Коцюбинський вісник”, яка має наклад 500 примірників для 15-тисячного населення, замість того, щоб бути розданою людям, роздавалась тим, хто прийшов на збори. Факт зазнятий телекамерою каналу СТБ. Примірника газети не було навіть в бібліотеці, до якої звернулися коцюбинчани та соціологи, які проводили опитування в селищі й можть це підтвердити. Активісти, обходячи Коцюбинське, знайшли єдине оголошення про цей захід на кінцевій маршруту 745. Єдиним усним публічним повідомленням про захід став виступ перед кількома десятками виборців одного з депутатів округу, що є недостатній для належного інформування.
  • Попри неналежне інформування громадськості з боку влади, на зборах завдяки активній позиції та усному інформуванню активістів, зареєструвалось 887 коцюбинчан. Люди, які в інтерв’ю телеканалу СТБ зізнавались, що їх особисто попереджали депутати, прийшли за годину до початку зборів і заповнили залу, яка вміщає близько трьохсот осіб. Решта громадян, яких активісти попереджали про збори, що будуть о 18:00 прийшли пізніше й фізично не змогли потрапити до зали через брак місця.
  • Збори розпочали і провели без обрання голови зборів та лічильної комісії, що унеможливлює встановлення наявності кворуму (не менше 444 учасників – половини від кількості зареєстрованих коцюбинчан). Мешканці Коцюбинського, які виступають за збереження лісу, зробили стоп-кадри панорами залу та порахували кожного присутнього (в залі зокрема перебували гості зборів: мешканці Києва, журналісти, юристи. До зали міг пройти будь-хто через відкриті “непарадні” двері клубу, не зважаючи на контроль міліції на парадному вході, що засвідчує фото та відео знімання). Загальна кількість присутніх в залі становила близько 300 осіб. Оскільки мандатів коцюбинчанам не видавали, то з цих 300 присутніх неможливо встановити точну кількість саме учасників зборів-коцюбинчан. Підрахунок голосів ніким не проводився.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539