Вирубка лісу поблизу сторожки лісника в напрямі Ірпеня

0
До активістів під час збору підписів за національний парк звертаються схвильовані коцюбинчани з проханням перевірити законність факту вирубки лісу поблизу лісової сторожки.

Очевидці, що їхали електричкою до Ірпеня, побачили масову вирубку дерев.

Активісти були в цьому районі й зробили фотографії.

“Ми поїхали за грибами й таке побачили. Дивимось – люди з бензопилами. Фотографую й підходжу питаю, звідки вони, на кого працюють. Мені сказали що все з дозволу святошинського лісопаркового господарства,” – розповідає мешканка селища Юлія Васіна.

За роз’ясненнями редакція звернулася до лісника Святошинського лісопаркового господарства, яке є землекористувачем цих територій.

“Це ми вирубуємо. Там пройшов ще влітку буревій. Дерева перевернуті разом з корінням. Страшно дивитись. Якщо зламана крона в дерева, то ми його зрубуємо самі. Площа втрат близько гектару. Посадка буде нова швидше за все найближчим часом. Найпізніше – ранньої весни,” – пояснює лісник Олександр Кулик.

“Тут садитимемо ялини. Сьогодні отримав команду, щоб зробили зачистку, аби техніка пройшла. Поблизу Романівни, біля кладовища будемо розпахувати землю. Тому, думаю, цього року все засадимо і тут,” – додає він.

Святошинське лісопаркове господарство стверджує, що поламані дерева інвентаризовані, проходять відповідну обробку й потім офіційно через касу продаються, як матеріал або дрова. Комунальне підприємство на це має право, згідно з статутом.

Працівники Святошинського лісопаркового господарства пообіцяли надавати оперативно інформацію журналістам про незаконну вирубку дерев.

Редакція звертається до небайдужих мешканців селища з проханням також надавати інформацію про будь-яку вирубку нашого лісу та надсилати відповідні фотографії, щоб оперативно перевіряти такі факти.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539