Вночі розфарбували “поліцейських”, вдень розставляли дорожні знаки. Залізничний переїзд неврегульовано/ ОНОВЛЕНО

0

Під час проведення зустрічей з виборцями кандидатам в депутати від вулиць Меблева, Горького та Шевченка водії поскаржились, що встановлені завдяки активістам лежачі поліцейські ДАІ відповідним чином не пофарбувало й не встановило знаків.

“Я їхав на машині й забув, що там вони встановлені. Треба принаймні пофарбувати,” – пояснив Ігор, мешканець вулиці Лісової.

ДАІ обіцяло розставити знаки найближчим часом. Мешканці Коцюбинського, які ініціювали встановлення пристроїв примусового зниження швидкості, вирішили не зволікати й розфарбувати поліцейських самотужки.

Протягом двох останніх ночей розфарбували “стопери” на вулицях Горького та Меблевій.

“Ми вийшли вночі, коли проїхав останній автобус почали фарбувати, щоб колесами не розвозили фарбу. Водії пригальмовували, роздивлялись, що це ми робимо. Вчора водій останньої маршрутки висунувся з вікна і сказав, що ми молодці,” – говорить посміхаючись Юлія Васіна, мешканка вулиці Горького.

У розфарбовуванні лежачих поліцейських допомогли й сусіди.

“Ми пішоходи й дійсно не знали, що “поліцейських” треба розфарбовувати чи ставити знаки. Як тільки нам сказали водії наших будинків, як має бути, то ми попросили в них дорожні знаки, що попереджають про зупинку авто. Їх ми поставили на дорогу. Один з водіїв поставив машину на аварійку позаду нас для більшої безпеки,” – розповідає мешканка вулиці Меблевої Ірина Федорів.

“Коли цієї ночі розфарбовували на Меблевій, поблизу наших будинків, то помітили, що вдень ДАІ встановило знаки, що попереджають про пристрої примусового зниження швидкості. Може ми не так пофарбували, але головне, щоб водії бачили, де вони є й не били собі днище машини,” – додає вона.

На вулицях Горького та Шевченко знаків ще немає.

“Для водіїв наших вулиць – це також проблема. Ми підтримуємо ініціативу мешканців Горького та Меблевої  і після вихідних розфарбуємо “стопери” на своїй вулиці Шевченка раз знаки нам ще не поставили,” – повідомив коцюбинчанин Андрій Скипальський.

Залишається не вирішеною проблема неврегульованого залізничного переїзду.

Нагадаємо, що два дні тому сталася трагедія на одному із залізничних переїздів на Дніпропетровщині. Загинуло 43 людини.

“Вчора вночі, коли ми фарбували “поліцейських”, мені зателефонували з роботи й повідомили про ще одну аварію, яка сталася в Бориспільському районі на залізничному переїзді в селищі Тарасівка. Там з потягом зіштовхнулась швидка. Водій квапився до лікарні. Віз подружню пару. Жінка була вагітна. Вони загинули, як і лікар, який їхав разом з ними,” – пояснює Ірина Федорів.

“У нас переїзд неврегульований. Ми звертались ще влітку до ДАІ. Комісія виявила порушення й пообіцяла все виправити,” – додає вона.

На офіційний запит телеканалу СТБ від управління Державтоінспекції ГУ МВС України журналісти отримали таку відповідь:

“Підчас проведення комісійного обстеження залізничного переїзду розташованого с. Коцюбинське було виявлено ряд недоліків в утриманні його. За порушення правил норм та стандартів при утриманні залізничних переїздів співробітниками Державтоінспекції було складено адміністративні матеріали на начальника 7-ї дільниці ПЧ-3 Тремасова І.А., який безпосередньо відповідає за утримання переїзду, після чого йому видано припис на усунення недоліків,” – йдеться в листі за підписом заступника насальника управління Державтоінспекції М. Макаренка.

Деякі коцюбинчани бояться переїздити колії.  Оскільки залізничне полотно без шлагбаума й ракурс огляду досить сильно обмежуть паркани.

“У мене батько водій з величезним стажем. Він, якщо має змогу – об’їздить. Боїться тут їздити,” – розповідає Тетяна, мешканка Меблевої.

Нагадаємо, влітку на цьому переїзді потяг збив машину.

“Я тоді на ваш переїзд написав протокол. Зараз їжджу з новими перевірками. Вчора знову його обстежив і написав новий протокол. Я з ними вже і сварився. Пообіцяли, що завтра зроблять розмітку вам нову, найближчим часом почеплять знаки. І зробимо все можливе, щоб був шлагбаум. Всі проблеми через цей переїзд. Він у нас один і дуже страшний,” – пояснює інспектор Олег Коцюк.

Журналістам СТБ вдалося дотелефонуватись Тремасову Ігорю Анатолійовичу, який відповідає за утримання переїзду і якого зобов’язали усунути недоліки.

На питання журналісітв, коли буде виконано припис, відповідальний Тремасов відповів, що сьогодні зроблять розмітку, почеплять відповідні знаки й усунуть всі недоліки.

Після трагедії на Дніпропетровщині урядовці зрозуміли небезпеку залізничних переїздів, що не оформлені належним чином.

“Для підвищення рівня безпеки за дорученням першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва буде розроблено план з переобладнання залізничних переїздів”, – уточнили в прес-службі Кабміну.

Клюєв зазначив, що таке переобладнання необхідно здійснити в найкоротші терміни, і пообіцяв державну підтримку у фінансуванні, повідомляє Інтернет-видання Кореспондент.

Завтра журналісти редакції збираються виїхати на залізничний переїзд селища, щоб перевірити, чи Тремасов Ігор Анатолійович дотримається свого слова.

Оновлено:

Опівночі активісти побували на переїзді й не побачили жодних змін. Редакції вдалося зв’язатися з відповідальним за переїзд Тремасовим Ігорем й взяти в нього пояснення.

“Сьогодн ідо 15:00 буде все зроблено згідно з приписами, які мені надали. В приписі сказано замінити знаки й зробити дорожну рохзмітку. Шлагбауму поки не буде, бо вони ставляться лише на переїздах, де є черговий. Було вже дві комісії. Є шанси, що поставлять будку на переїзді, призначать відповідальну людину, тоді можна буде зробити шлагбаум,” – пояснив він.

О 15:00 на переїзді пообіцяли патрулювати фотокори сайту www.kotsubynske.org, щоб зафіксувати результати дій чи бездіяльності Тремасова Ігоря, який журналістам СТБ пообіцяв, що все буде зроблено ще вчора.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539