Скуповують голоси: хто пропонує гроші, той розраховує вкрасти / Колонка читача

3


У розрізі того, що з’являються повідомлення про підкуп виборців, я вирішив звернутися до коцюбинчан із закликом проявити тверду громадську позиці та не продавати голоси.

До завершення передвиборчої кампанії залишається кілька годин. Не піддавайтеся на провокацію з боку нечистих як на руку, так і душею представників багатьох політиних сил та місцевих можновладців.

Сьогодні не так гостро стоїть питання агітації, як проблема продажу голосів, коли треба переконати земляків у тому, що ніхто не може простежити, як виборець проголосує.

Мені відомі факти спроб підкупу виборців “харчовими наборами”, віртуальними земельними ділянками в прадавньому лісі і, власне, грошима

Особливо виборці клюють на грошові нагороди. Очевидно, тому що це вигода прямо на місці й просто зараз, а не обіцянка для здійснення в майбутньому.

Я не засуджую цих людей. Я розумію, що нині більшість українців перебуває на межі виживання. Питання чому вони бідні.

Щовиборів відбувається підкуп виборців і люди продаються за копійки, а потім втрачають своє право і можливість жити краще.

Що таке 150 гривень? Сьогодні це три кіло свинини, або 13 кілограмів гречки, або ж 17 кілограмів помідорів…

Чи усвідомлюєте Ви, що кандидат, який сьогодні дає Вам 100 гривень, череp певний час відбере у Вас кілька десятків тисяч?

Звичайно, він не прийде до вас додому і не відбиратиме ці кошти фізично. Він, використовуючи надані вами повноваження, прийматиме антинародні рішення задля власного збагачення.

Зрозумійте, що вибори для таких — свого роду бізнес, а закони бізнесу відомі: вкласти у справу кошти з метою отримання максимального прибутку. Запам’ятайте: хто йде на вибори нечесним шляхом  й інвестує надмірні кошти — ніколи не буде праведним в майбутньому. Не чекайте від таких людей порозуміння та співучасті, а також чесної суспільної та політичної діяльності.

За кого б Ви не проголосували — це буде Ваш вибір, зроблений як серцем, так і розумом. Якщо його зроблено свідомо, то згодом не доведеться кртати себе за те, що тоді, у 2010-му, Вас купили.

Тож, не продавайте свій голос! Не продавайте свого майбутнього! Подумайте, чи справді майбутнє ваших дітей, вашої держави, Приірпіння менш важливе ніж 13 кілограмів гречки…

Після виборів ціна на неї скочить удвічі, а до наступних місцевих виборів Ви згадуватимете про неї так, як сьогодні згадують, скільки коштував хліб на початку 90-х.

Збережіть прадавній ліс для своїх дітей, для України. Не будьте співучасником злочину проти майбутніх поколінь.

Ігор Домбровський.

3 коментарі

  1. Каратист 30 Жовтня 2010 at 12:11

    а разве подкуп это плохо?

  2. депутат 1 Листопада 2010 at 20:55

    Депутат Федорив поздравляйте с победой Голову Коцюбинской Рады с победой.

  3. депутат 1 Листопада 2010 at 21:03

    САДОВСКОГО ВАДИМА ИВАНОВИЧА

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539