Перспективи боротьби з наркоманією та профілактика ВІЛ/СНІД у селищі

0

На зустрічі із керівниками організацій, які працюють в цьому напрямі у місті Києві та Київській області, Ольга Бургай, як і обіцяла, підняла питання щодо впровадження профілактичних програм у Коцюбинському.

“Зустріч відбулася. Я розповіла про селище Коцюбинське. Дві організації виявили бажання працювати у вас. У Коцюбинському є поселення в’язнів. Одна організація планує поїхати й оцінити ситуацію на місці. Спочатку треба зрозуміти, скільки споживачів наркотиків, яка там традиція споживання. Розпочинати треба саме звідти. Далі необхідно налагодити співпрацю, як я і казала, з місцевою владою, медичними закладами, населенням,” – повідомляє редакції Ольга Буграй.

“Ми вам дуже вдячні, що ви небайдужі. Якщо ще й підтримка з вашого боку буде, то програма запрацює гарантовано. Але потрібно розуміти, що це справа не одного дня,” – додає вона.

Найближчим часом з активістами зв’яжуться представники двох організацій: всеукраїнська благодійна організація “Конвіктус Україна” та обласна організація Фонд допомоги життя.

Нагадаємо, що кілька місяців тому активісти й журналісти звернулися до Ольги Буграй, старшого фахівця відділу управління проектами у центральному регіоні України МБФ “Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні”, щоб до селища залучили спеціалізовані програми задля мінімалізації рівня наркоманії та профілактики ВІЛ/СНІД.

Про високий рівень наркозалежності в селищі коцюбинчани дізнались від правоохоронців. Дільничний міліціонер повідомив, що лише за останній рік в Коцюбинському померло три наркозалежні людини.

Кількість шприців та саморобних пристроїв в лісі, знайдених активістами під час суботників, свідчать про дуже серйозну загрозу для розвитку громади.

Експерти здивовані позицією влади в Ірпінському районі, яка обґрунтовує доцільність передачі в приватну власність під житлову забудову земель, що вкриті лісом, як один із засобів боротьби з наркоманією та антисанітарією.

Жодна країна таким чином наркоманію  не вилікувала, наголошують фахівці. Якщо ж ліс стане приватною власністю й його обнесуть парканом, то для наркозалежних місцем для зустрічей та вживання наркотиків можуть стати дитячі майданчики, під їзди, шкільні двори тощо.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539