Підготовка учнів до випускних тестів: майстер-класи від студентів Могилянки

0
Пробне тестування 2009

Директорам освітніх закладів селища запропонували провести відкритий урок для учнів старших класів “Як якісно підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання”.

Студенти Києво-Могилянської академії та Українська студентська спілка пропонують учням старших класів прослухати майстер-клас найближчим часом.

Організувати зустріч попередньо планують спільно для учнів двох освітніх закладів селища в приміщенні школи.

Директорка ліцею Тамара Нетяга схвально поставилася до такої ініціативи.

“Я думаю їм буде дуже цікаво,” – відреагувала вона на ініціативу представників Києво-Могилняської академії та Станіслава Куценка, який очолює Українську студентську спілку.

Очільниця ліцею пообіцяла провести опитування й скласти список зацікавлених учнів, які хочуть відвідати майстер-клас.

Директор школи Ігор Лошицький теж поставився позитивно до такої ідеї.

“У нас вже були цього навчального року кілька відкритих уроків щодо особливостей підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. Останні пройшли в Києві та Миколаєві. На наступному тижні я думаю ми зустрінемось з вами й визначимось із датою та часом проведення заходу у вашому селищі,” – повідомляє Станіслав Куценко.

Під час відкритого уроку заплановані виступи успішних студентів Києво-Могилянської академії, які успішно склали ЗНО та готові поділитися своїми секретами успіху.

“Ми розповідаємо про свою кампанію “Вступ без хабара”. Ми маємо дати розуміння того, як проходить тестування, що воно таке, з чим його їдять і як його не боятися. Ми, студенти Могиляки, даємо практичні поради. Ці відкриті уроки відбуваються як правило за підтримки фонду “Відродження”, – розповідає Марія Крючок, студентка, яка як волонтер бере участь у викладанні майстер-класів.

На таких заходах, окрім представників Української студентської спілки, як правило, доповідачами є й працівники Українського центру оцінювання якості освіти.

Всіх охочі старшокласники можуть повідомити про своє бажання стати слухачем відкритого уроку своїх класних керівників або дирекцію школи.

Про час та місце проведення відкритого уроку редакція повідомить, щойно це стане відомо.

Від редакції: (Учні старших класів, які навчаються не в селищі, а в київських школах, теж за бажанням зможуть прийти й прослухати відкритий урок. Для цього треба буде лише заздалегідь записатись, щоб можна було розрахувати вміст аудиторії. Заявки з контактними телефонами прохання надсилати за адресою kotsubynske.community@gmail.com).

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539