Платний паркінг: за машину поблизу дому доведеться платити? / Оновлено

4

Ухвала Київського апеляційного суду щодо скасування додаткових внесків підприємців / ДОКУМЕНТ

Селищна рада на позачерговій сесії вирішила, що паркінг вздовж будинку 11а по вулиці Меблева та від торгівельних павільйонів по вулиці Залізничній буде платний. Хто в Коцюбинському “Київтранспарксервіс”?

Біля меблевої паркінг буде розраховано на 7 машин, а на Залізничній на 16.

У проекті, який підтримала більшість депутатів, ставка збору встановлена “в розмірі 0,03 % від мінімальної заробітної платні, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року за кожен день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів за 1 квадратний метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності.”

Мінімальна заробітна платня становить 941 гривню. Відповідно за один квадратний метр треба сплатити за добу 28 копійок (0,03%).

Таку суму має сплати до бюджету напряму не той, хто залишає машину на парковці, а організація, яка займається облаштування цих паркувальних місць.

Що це за організації наразі невідомо: графа додатку до рішення “уповноважена особа організовувати та провадити діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів” порожня.

Попри цю суму, яку треба сплатити в бюджет, такі оператори “паркувального сервісу” захочуть і заробити певні кошти. А ось тут паркувальники уже нічим не обмежені і можуть відкрито називати свою ціну.

Таку ініціативу селищної ради редакції прокоментував Дмитро Гнап, очільник Комітету прямої дії, який не один рік бореться з незаконними поборами за паркінг у Києві:

“Ваші депутати вирішили комусь із своїх чи друзів, чи родичів дати прибутковий бізнес. Треба не просто прийняти рішення і проголосити шматок ділянки парковкою. Треба все відповідно оформити в управлінні земельних ресурсів, зареєструвати відповідні зміни в земельному кадастрі. Місцева влада так часто узаконює своїм рішенням рекет й потім оператори на паркові прикриваються й показують рішення місцевої влади.

Коли приймали податковий кодекс, комунальні підприємства так перестарались, лобіюючи свої інтереси, що є обов’язковим для паркувальників платити за 1 метр квадратний, а водії можуть ні за що не платити – не зобов’язані. Оператор може надавати послуги, але водій може бути проти й відмовитись від таких послуг. Тут стільки юридичних колізій. Ми надавали свої пропозиції, але ніхто їх не враховував.”

Прим. ред.: У зв’язку з тим, що автор статті помилково поставив матеріал не на вичитку редактору а на публікацію, редакція просить вибачення за те, що матеріал був опублікований без відповідного редагування й висловлює вдячність читачам, які помітили фактичні помилки.

Tagged with: ,

4 коментарі

  1. Винни 1 Лютого 2011 at 18:36

    Если платить налоги то будут убытки, значить налоги платить не собираются)))))))))))))

  2. Михаил Сергеевич 1 Лютого 2011 at 20:32

    Федор100 ты же школу с золотой медалью закончила.1% от941грн это 9.41.А0.03%посчитай сама.Когда Вы уже людьми станете?

  3. Серега 3 Лютого 2011 at 01:21

    Пані Ірино! Не “партесь” Ви формою викладу! Головне – інформація! Нехай садовські і Ко знають, що саме Ви на сторожі їх дерибану.І при цьому хай подивляться у телевізор – Каїр та Туніс їх можуть чекати на рівному місці! Народ наш терплячий до певної межі…Ірино,за Вами правда!

  4. Uncle Ы 4 Лютого 2011 at 16:29

    28 коп за метр – хорошая цена. Особенно, если хоть кто-то будет платить за постановку своих машин на этой стоянке, хотя бы 1 грн за этот метр. Но, думается, идея дать кому-то заработать рождена мертвой. Где это видано – платные парковки в деревне?! Разве что парковать там сельсоветский же транспорт – скорые, пожарные машины да до кучи и говновозку туда поставить. 🙂

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539