Перевірка обґрунтованості тарифів “Мастеренерго” на опалення призупинена

2

Кто виноват?Інспекція по контролю за цінами в Київській області призупинила перевірку тарифів. Після офіційного звернення до дирекції “Мастеренерго”, керівництво Інспекції так і не може отримати всієї необхідної документації.

“Надали частину документів, але не всі. Був у нас директор, казав, ми те не ведем і те не ведем. Поки не отримаємо всіх документів, ми не можемо перевіряти,” – пояснює причини затягування строків перевірки Олег Дімов, заступник начальника Інспекції по контролю за цінами в Київській області.

Таку ситуацію прокоментував редакції голова тимчасової депутатської комісії селищної ради, яка досліджує обґрунтованість затверджених виконкомом тарифів, Ярослав Салівонов:

“Нас завіряли, коли ми з керівництвом “Мастеренерго” спілкувались, щоб ми не переживали, що в них всі документи є, бо їх постійно перевіряють.

І от постає питання, а як обґрунтовували кілька років свою мільйонну збитковість, яку виставляли до погашення з бюджету держави? “Мастеренерго” кілька років заявляє, що працює збитково й саме тому не робить перерахунок населенню. А тут не ведуть документи, які вимагає Інспекція? Це вже цікаво”.

Виявилось, що до Інспекції не подали документи, які засвідчують кількість фактично спожитого населенням газу та інших ресурсів.

“Нам треба фактичні затрати по групам (населення – прим. ред.). Фактичне використання газу і всіх інших ресурсів. Ми їм направляємо листа й чекаємо 5-6 днів,” – повідомляє деталі Олег Дімов.

Він наголосив, що якщо документів не нададуть протягом найближчих днів Інспекція готуватиме звернення в прокуратуру.

Нагадаємо, що подекуди в тариф закладали об’єми газу, що мало не втричі перевищують фактичні показники.

2 коментарі

  1. Винни 21 Березня 2011 at 18:36

    “Надали частину документів, але не всі. Був у нас директор, казав, ми те не ведем і те не ведем. Поки не отримаємо всіх документів, ми не можемо перевіряти,” – ржу не могу)))))), как просто остановить проверки в нашей стране. Надо не к Киеву присоединяться, а к Германии, там такое не прокатывает)))))))))))))))

  2. LEX 23 Березня 2011 at 13:48

    Германія тут ні до чого! треба вибирати нормальну владу, а не “шайку наперсточників”…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539