Янукович буде протидіяти дерибану лісу?

2
Бережіть ліс від вогню!На громадській гуманітарній раді при президентові України розглядали питання щодо протиправного винищення лісів, парків та зелених зон.
.

“Так само хочу звернути увагу керівників місцевих органів влади на їх персональну відповідальність за збереження об’єктів національної культурної спадщини.

Рішення, що приймають ради всіх рівнів – про відчуження об’єктів культурної спадщини – там, де ми встигнемо це зробити з вами,  ми їх зупинимо. По Києву, як я кілька днів тому сказав голові Київської адміністрації: всі рішення, які були про виділення земельних ділянок на дільницях лісових насаджень, дитячих садочків і так далі, – зупинити. І Генпрокуратура зараз цими питаннями займається.

Ми з вами доб’ємося того, щоб нарешті навести в цьому питанні порядок,” – заявив Президент Віктор Янубович на засіданні гуманітарної ради.

З огляду на відхилення нещодавніх протестів прокуратури щодо протиправної роздачі місцевою владою смт. Коцюбинське понад 600 гектарів лісу першої категорії, член гуманітарної ради Ольга Червакова звернулась до Президента України.

“Звернення з відповідними документами додані до протоколу засідання, оскільки правом і водночас обов’язком членів громадської гуманітарної ради є внесення своїх пропозицій стосовно теми засідання ради під головуванням Президента. Зараз чекаємо, якою буде реакція Президента. Я просила, зокрема, щоб були виявленні і відповідним чином покарані особи, які винні у втраті сотень гектарів рекреаційного ресурсу держави,” – заявляє Ольга Червакова.

Джерело з Адміністрації Президента повідомило редакцію про те, що Олександр Попов про ситуацію з неправомірним розподілом лісу місцевою владою селища знає й пообіцяв взяти на контроль. Відповідна комісія й прокуратура будуть працювати над тим, щоб скасовувати рішення місцевої влади щодо протиправної роздачі київського лісу.

2 коментарі

  1. Винни 21 Березня 2011 at 18:49

    Наказать виновных можно и нужно, а вот вернуть земли уже невозможно, они уже перепроданы несколько раз, это вам любой юрист скажет. Этими землями уже владеют нормальные покупатели, не имеющие к дерибану никакого отношения и по закону просто так забрать у них землю уже нельзя, им необходимо будет компенсировать убытки, а я глубоко сомневаюсь, что у нашего государства найдется пару-тройку десятков миллионой долларов на эти цели.

  2. LEX 23 Березня 2011 at 13:52

    яник і протидія- ха-ха три рази! це речі не сумісні! а щодо неможливості повернення, то це дійсно важко! Але! Але країна повинна знати своїх “героїв” поіменно! Хто, коли і як крав державне майно!

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539