Плани Міноборони на військове містечко у Коцюбинскьому

3

В Україні розпочинають нову програму “Військове містечко – 300”. У Гостомелі міністр оборони Михайло Єжель розповідає, коли мають завершити будівництво нових будинків для черговиків-військовослужбовців.
.

“Через чотири місяці тут повинен появитись чотирьохповерховий будинок. Якщо він не буде, то мені особисто буде соромно перед всією державою, що ми прийшли тут зробити піар-акцію, а не зробити добро для наших людей,” – пояснює міністр деталі про строки будівництва.

Подібні проекти будуть задіяні на території 300 вивільнених військових містечок. Це стосується і Коцюбинського. Прес-служба міністерства оборони пояснює, як такі масштабні проекти можна завершити лише за кілька місяців.

“Будівництво житла відбуватиметься за новітніми технологіями з дотриманням високих стандартів енергозбереження та енергоефективності, автономного забезпечення водою та опалення.

Крім будівництва 4-поверхових багатоквартирних каркасних будинків з автостоянками, також планується будівництво таунхаузів, котеджів та інфраструктурних об’єктів, зокрема шкіл, дитсадків, пошти, медичних закладів, мережі магазинів, закладів харчування, спортивних комплексів, концерт-холу, пунктів охорони, перукарні, відділення банків тощо,” – йдеться у повідомленні для ЗМІ.

Програму планують реалізувати загалом у 300 містечках за 5 років. У новозбудованих містечках Міністерство оборони розраховує отримати 25 % площі від всіх побудованих житлових будинків, що за підрахунками міністерства дозволить забезпечити 50 тисяч військовослужбовців житлом.

Попри те, що міністр Михайло Єжель обіцяє за чотири місяці вже готові будинки, тендерів ще не проведені й інвестори ще не знайдені, а перший фундамент обіцяють в Гостомелі закласти вже 1 квітня.

Міністр планує за рахунок бюджету викупити решту 75 % за мінімальною ціною, оскільки він вважає, що тут має будуватися соціальне житло. У чому ж тоді полягатиме інтерес інвесторів, які будуть будувати 4-поверхове соціальне житло в курортній зоні у трьох кілометрах від Києва, в міністерстві журналістам не поточнили.

Вирішення житлової проблеми тих, хто зараз мешкає на території цих містечок в бараках, у поанах міністра не першочергове, оскільки в першу чергу міністерство буде забезпечувати житлом тих, хто зараз служить в армії.

3 коментарі

  1. lydom 24 Березня 2011 at 18:18

    теперь понятен интерес Кредисова к Коцюбинскому…

  2. Винни 25 Березня 2011 at 12:15

    Ходили слухи, что земля в бывшем военном городке в Коцюбинском уже продана какой то структуре и сам читал в Авизо объявления о продаже земельных участков по 8-10 соток там.

  3. Сашко 28 Березня 2011 at 16:52

    Все просто, это депутаты черникофф и евстифеев выставили на продажу свои участки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539