В касаційній інстанції ліс захищатиме Генпрокуратура

9

Слухання справи відбудеться 26 квітня й інтереси держави цього разу будуть представляти не представники Ірпеня чи Київської області, як це було до цього, а працівники Генпрокуратури. Про це редакції повідомила прес-служба ГПУ.

Нагадаємо, Генпрокуратура оскаржує в суді рішення, якими селищна рада 2008 року передала близько сотні гектарів лісу у приватну власність громадянам, в число яких зокрема увійшли депутати селищної ради попередньої каденції та мешканці Дніпропетровської області.

Варто зазначити, що прокуратура заявила й про оскарження в судовому порядку рішеннь селищної ради смт. Коцюбинського попередньої каденції, згідно з якими понад 500 гектарів лісу передали кооперативам та понад 100 гектарів лісу – приватним особам.

У прес-службі Генпрокуратури повідомили про результати, яких минулого тижня вдалося досягнути у подібній справі щодо дерибану київських земель.

Господарський суд Києва визнав недійсним рішення Київради про безоплатну передачу кооперативу “Транспортник” у приватну власність для будівництва житла понад 67,5 га з природно-заповідного фонду земель.

За результатами перевірки, проведеної відомством, встановлено численні порушення вимог чинного законодавства при отриманні у приватну власність у 2007 році вказаним кооперативом землі у Голосіївському районі Києва.

Так, рішенням Київради від 1 жовтня 2007 року всупереч вимогам Земельного кодексу, закону “Про природно-заповідний фонд” та Житлового кодексу передано безоплатно у приватну власність зазначеному кооперативу землі природно-заповідного фонду для будівництва житла.

При цьому засновниками цього кооперативу були лише 4 фізичні особи, що не потребували поліпшення житлових умов, наголосили в прес-службі ГПУ.

За матеріалами УП.

9 коментарів

  1. Винни 5 Квітня 2011 at 10:26

    Забрать бесплатно розданную землю легко, а как быть с дважды перепроданной землей с оформленными гос.документами? Вариант по цепочке продавцов не выдерживает юридической критики, да и денег у подставных продавцов уже нет, “крыша” все съела)))))))))))))

  2. Uncle Ы 5 Квітня 2011 at 17:33

    У нас вроде есть Конституция, а в ней:

    Стаття 14. Земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави.
    Право власності на землю гарантується. Це право набувається і реалізується громадянами, юридичними особами та державою виключно відповідно до закону.

    Стаття 41. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.
    Право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом.
    Громадяни для задоволення своїх потреб можуть користуватися об’єктами права державної та комунальної власності відповідно до закону.
    Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним.

    Государство своими решениями иногда и в тюрьму сажает несправедливо, так что, уже посаженных – не выпускать?

  3. Винни 6 Квітня 2011 at 09:59

    Вот и я примерно о том же….Садовский со своими депутатами врядли подаст в суд на признание его земли незаконно выделенной, а вот остальные собственники (совсем не не бедные и глупые селяне))))) купившие землю без нарушений и на основании гос.актов!!! и зарегестрированную в Держкомземах не будут спокойно наблюдать как у них отбирают частную собственность гарантированную государством, а это больше четырех сотен исков…..и виновниками они будут считать не Садовского, а государство Украина, которое не контролирует своих чиновников, раздающих разрешения….ну и пару-тройку активистов во главе с Ириной Федорив-Гонгадзе)))))))))))))))))))))

  4. Uncle Ы 7 Квітня 2011 at 18:57

    Законный собственник – Киев, в его пользу и будут отбирать, поскольку лишение его права собственности и было первым незаконным актом, а “Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності”. Признавать незаконность, как водится, будет не Ссадовски ссотоварищи, а ссуд. По месту проживания истца. 🙂

  5. Не юрист 8 Квітня 2011 at 19:34

    Вы не переживайте. Политическая воля может сделать многое. А если сейчас власть захочет все, что подерибанила предыдущая вернуть, чтобы самой полакомится, то все эти 400 новых и честных пойдут хоть в евросуд, хоть на марс. Но… когда опять подерибанят, кому охота будет покупать то, что покупать нельзя, поскольку нельзя не только по закону, но и потому, что забрать смогут новые? Битиё определяет сознание… Битиё… Гляди и законопослушанием запахнет….
    P.S. Киев в суде и Генпрокуратура не бабушка Вам, а интерес страны

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539