Уряд може позбавити Коцюбинське статусу чорнобильської зони / ВІДЕО

0

https://i0.wp.com/vkurse.ua/i/2011-02/chernobylcev-unificiruyut.jpg?w=250Підстав для особливого статусу немає, стверджують чиновники, оскільки, на їхню думку, радіація розсмокталася сама по собі.

Тому виняткові умови містам та селам не потрібні. Вже до кінця поточного року в населених пунктів 4 зони можуть зняти цей статус, а разом із ним  можуть зняти й пільги.

Уряд розпочинає перевірку на київському поліссі, у Чернівецькій, Рівненській та волинській областях. Відбудеться дозиметрична паспортизація. Про це повідомив голова Державної агенції з управління зоною відчуження Володимир Холоша, який наголосив, що природа тут все само очистила.

Чорнобильців обіцяють не позбавляти статусу й пільг, а з населеного пункту такі пільги можуть зняти. Не буде статусу чорнобильської зони – не буде й обмежень на певні види бізнесу, що існують нині.

У селі Сукачі, яке має статус четвертої зони радіологічного забруднення, жодних подібних обмежень щодо бізнесу не знають.

“Мінусів для нашого сільськогосподарського регіону я не вбачаю, четверта зона не забороняє нам займатися вирощуванням зернових, мяса. Навпаки, це заохочується,” – стверджує Петро Коноваленко, сільський голова Сукачів.

“Харчування в школі безкоштовне, для молодих людей є пільги при вступі до вишів,” – додає він.

Такими ж пільгами послуговуються і в Коцюбинському. Щоправда кошти, які держава виділяє на безкоштовне харчування, до дітей не завжди доходять.

Протягом навчального року школярі Коцюбинського та Гостомеля вже другий раз поспіль сидять без гарячих обідів.

Посадовці щодо збереження цих пільг не поточнюють. Опозиціонери стверджують, що володіють такою інформацією.

“Я думаю, це економія бюджету. Сьогодні ми виділяємо майже 70 мільярдів на проведення Євро 2012. Це такий національний проект, котрий повинен був бути більшою частиною за рахунок інвесторів. А сьогодні ми робимо це за рахунок бюджету.

Тобто з одного боку ми транжиримо кошти направо і наліво, а з іншого боку затягуємо пояси тим людям, які живуть у нас в країні,” – стверджує Юрій Гримчак, народний депутат України, фракція “НУНС”.

Остаточний вердикт населеним пунктам четвертої зони уряд обіцяє винести до кінця року, коли завершаться перевірки.

За матеріалами СТБ, програми “Вікна-Новини”.

Tagged with: ,

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539