Ліс під києвом врятують: облрада створила спецкомісію

1

Янукович бросился грудью на защиту леса | Киев | СЕГОДНЯ

Президент Віктор Янукович знову рятує дерева: на цей раз його зацікавила доля Біличанського лісу, що поблизу смт. Коцюбинське під Києвом. Про те що ліс рубають, президенту повідомили представники селищної ради.

Нагадаємо, як вже писала газета “Сегодня”, в березні цього року президент вже вирішував проблеми з вирубкою дерев на Борщагівці.

Про ситуацію йому розповів особистий водій, після чого Янукович приїхав у сквер і наказав керівництву терміново розібратись в ситуації.

На наступний день вирубку припинили, провели перевірку, а прокуратура порушила кримінальну справу.

Біличанський ліс попав під загрозу вирубки через те, що в 2009 році селищна рада розширила свої межі за ліс, а це, за законодавчими нормами, дає можливість будувати на цій території.

Зараз президент теж пообіцяв не стояти осторонь.

“Я вивчу цю проблему, дам доручення фахівцям. Ми повинні не допустити вирубки цього клаптику лісу,” – запевнив Янукович.

Реакція не змусила себе довго чекати.

“Ми бдокуємо роздачу й вирубку там, як можемо. В обладміністрації вже створили спеціальну комісію щодо цього питання. Туди ввійшла наша прокуратура, силові органи, депутати місцевих рад, які перевірять законність ситуації, що склалась,” – розказав нам голова облради Олександр Качний.

За матеріалами гезети “Сегодня”.

Tagged with: ,

1 Comment

  1. Сергій К 27 Травня 2011 at 08:32

    Якщо законність роздачі київської землі контролюватиме спеціальна комісія обладміністрації… результат можна передбачити. А Київрада своєю пасивністю себе не просто дискредитує, а прямо-таки викликає підозру у змові.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539