Тарифи за тепло: переговори з “Мастеренерго”

3

Дуля з макомОбіцяного перерахунку не буде. Про це редакцію повідомив депутат селищної ради Сергій Черніков.

“На переговорах ми знизили ціну на 42 копійки на одноставковий тариф. Зараз ця ціна 11 гривень 35 копійок. Має бути 10 гривень 93 копійки. Наші домовленості будуть діяти, якщо влада не змінить умови на ринку,” – роз’яснює до чого вдалося домовитись з представниками “Мастеренерго” депутат Сергій Черніков.

Депутат Оксана Чорногор, яку виборці випитували щодо перерахунку, поквапилась з’ясувати скільки й коли заощадять коцюбинчани.

“Ми тоді разом з депутатом Черніковим з’ясовували цю ситуацію. Були переговори з “Мастеренерго”. За круглим столом мали вирішувати, наскільки зробити перерахунок по теплопостачанню.

Я вирішила, що зробили 42 копійки перерахунку на сезон який минув. А депутат Черніков пояснив, що так зміниться тариф  на той сезон, що буде. Так там тариф ще не зрозумілий. Ми одразу перетелефонували Харченку. А він каже: “Так ми зробили перерахунок, але рік збитковий”. Так я питаю, що зовсім нічого не перерахують, він сказав, що нічого,” – розповідає редакції Оксана Чорногор.

Нагадаємо, що на останній сесії, що була у травні, зійшлися на тому, що представник “Мастеренерго” пообіцяв зробити перерахунок за опалювальний сезон.

Після чого селищний голова Вадим Садовський та депутат Сергій Черніков пообіцяли сісти з ним за стіл переговорів.

“Битися не будем. Закриємся на сутки, на двоє. Вивісимо вам цифру. Так. Садовський і Черніков підуть, “сходять на базар”. Ми вам потім розкажемо,” – заявив тоді селищний голова депутатському корпусу.

“У будинках з даховими котельнями треба було перерахунок робити, бо тут є економія. Тут діє інший тариф. По цих будинках збитковості немає. Виконком для цих будинків погоджував окремий тариф. Відповідно має бути перерахунок. Зобов’язання тут інші. Це моя точка зору. Тут різниця у використанні газу дуже суттєва. Населення даних будинків мало мати перерахунок,” – стверджує депутат Ярослав Салівонов, який входив до тимчасової комісії, яка досліджувала обґрунтованість тарифів на опалення.

Нагадаємо, за сезон одна дахова котельня спожила мало не втричі менше газу, ніж було закладено в тариф.

Мешканці будинків з даховими котельнями обурені тим, що платять за завищеними розрахунками.

“Мені бухгалтер “Мастеренерго” мені сама казала, що у нас на тариф накидають гривні 2, щоб перекрити збитковість загальних котелень. Але ми, споживачі, маємо платити лише за те, що спожили за фактом. Такий закон.

Депутати ж виконують роль клоунів, яких Садовський використовує, як прикриття. Депутати не можуть нічого зробити, бо вирішує лише він. Піднімалось питання розпуску виконкому, так Садовський мало не заходився й реагував категорично проти. Це питання навіть не поставили на голосування.

У висновку Інспекції написано, що тариф затвердив виконком. Я до Садовського підходив особисто і він сказав, що тариф затвердила Інспекція. А я знаю, що інспекція тариф давати не може, а лише перевіряє планово-економічні витрати.

Суддя мені сказав, щоб я оскаржував тариф. А як я оскаржу тариф, якщо в “Мастеренерго” не дають розрахунків ні мені, ні депутатам, ні комісії?

Але найголовніше, що новий опалювальний сезон почнеться дуже скоро. На останній сесії я був до кінця і вона завершилась о 22:00. Так от, питання передачі повноважень затвердження тарифу на опалення від виконкому селищній раді так і не ставилось на голосування. Не голосували навіть за попереднє погодження виконкомом тарифу з депутатами селищної ради чи відповідною комісією. Виходить, знов все вирішує виконком у тому ж складі,” – обурюється Ігор Чижевський, який судиться з “Мастеренерго”.

Депутат Черніков й інші депутати попередньої каденції заспокоюють, мовляв вони ще раніше приймали рішення, згідно з яким на тарифну політику впливає селищна рада.

На питання, як так вийшло тоді, що цього разу без відома селищної ради були затверджені тарифи виконкомом, депутат Сергій Черніков роз’яснив, що перед виборами, очевидно, було не до того.

3 коментарі

  1. избиратель сельрады 13 Липня 2011 at 15:51

    Я чего-то не пойму:
    1.Это настолько слабая у нас сельрада,что не может натравить на эту контору “Мастеренерго” прокуратуру, антимонопольный комитет и т.п.?
    2.Это Садовский такой прощелыга и делок,что уже ничего изменить не возможно в тарифах?
    3. Так чем закончилась история с нашим Исполкомом? Они же провернули всю эту аферу с “Мастереенерго” и что, стригут купоны и делают вид,что они ни при чем?!
    4.Уже даже забитые арабы Алжира,Емена, Сирии восстали против своих вассалов! Ладно, донецких в верхах пока не сковырнуть. Но в Коцюбинском доколе будем терпеть эту никчемную владу?!?

  2. Сашко 13 Липня 2011 at 17:55

    Уважаемый избиратель сельрады, народ выбрал садовского и большинство с предыдущего состава. Что не видели кого выбирали? Пусть теперь “хавают” пока “глаза не повылазят”!

  3. Avrora 23 Липня 2011 at 22:01

    А тем, кто этот шлак не выбирал, что делать?

    З.Ы. Хорошо если официальный сайт создадут и рожи их вывесят – встречу – хоть буду знать кому в морду плюнуть ))

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539