У селищі можуть відключити опалення / ОНОВЛЕНО

0

Вже відключені дахові котельні трьох будинків і є загроза відключення всієї системи централізованого постачання селища, про що повідомив редакцію директор “Мастеренерго” Юрій Харченко. За його словами без передоплати лімітів газу цього річ не дають.

“Вчора приїхали відключили ввечері дахові котельні, а робочий день закінчився. Є загроза сьогодні відключення всього центрального постачання. Хочуть передоплату за газ, поміняли всі правила гри, які були в минулому році. До 10 числа треба 130 тисяч. А за другу і третю декаду теж потім треба заплатити.

У жовтні договір з НАК “Нафтогазом” був підписаний. На листопад, не попереджаючи, передали “Київоблгазу”. Заклали в угоду штрафні санкції,” – розповідає Харченко.

У Міністерстві ЖКГ підтвердили, що така ситуація відповідає дійсності, оскільки була видана відповідна директива. Але запевнили, що з опаленням в Коцюбинському ситуація скоро владнається.

Харченко стверджує. що у нього на рахунку лише 15 тисяч гривень і зробити проплату у 130 тисяч він не в змозі.

“Приходили вже відключати центральне опалення. Я їх не пустив. Позакривав все на замок,” – розповідає директор “Мастеренерго”.

Зараз розглядається варіант складання гарантійного листа, де вказувалися б найближчі строки і суми проплати. Цей гарантійний лист, як стверджують в “Київоблгазі”, має завірити місцева влада.

Наразі, як повідомляють джерела редакції в Управлінні ЖКГ Київської області, вже частково відключені будинки в Ірпінському,  Обухівському та Фастівському районах.

“Це все через постанову Національної коміії регулювання електроенергетики від 22 вересня № 1580, де зазначається. що передплата повинна бути до 10 числа, а люди платяь за вже сподите тепло після 20. Така ситуація з відключеннями буде зараз по всій Україні. Треба терміново змінювати пункти 4.5 та 4.6 цієї постанови,” – говорить співрозмовник з управління.

З понеділка на Київщині синоптики прогнозують мінусову температуру.

ОНОВЛЕНО:

Директор “Мастеренерго” Харченко повіз гарантійний лист, про який говорили в “Київоблгазі”. На даний момент без опалення залишаються в селищі три будинки з даховии котельнями.

В області запевнили, що майстер вже виїхав на підключення будинків , але якщо до 10 числа не буде проплати, то теплопостачання відключать.

Котельні запустили 4 листопада близько 16 години.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539