Апеляційний суд відмовив прокуратурі області у задоволенні позову

3

Київський апеляційний адміністративний суд 29 листопада 2011 року прийняв рішення про відмову у задоволенні позову прокурора міста Ірпеня до Коцюбинської селищної ради про визнання незаконними рішень селищної ради від 25.09.2008 та 28.10.2008, якими за рахунок земель територіальної громади міста Києва, яку обслуговує з 1956 року КП “Святошинське лісопаркове господарство”, в межі смт Коцюбинське включено земельну ділянку з лісом.

Рішення судді обіцяли виготовити до 5 грудня, за тиждень після судового засідання. Тепер обіцяють, що воно буде не пізніше 7 числа.

“Після того, як повний текст рішення буде отриманий нами, то керівництво прокуратури області буде визначатися щодо наявності підстав для подальшого його оскарження”, – повідомив начальник віддулу підтримання державного обвинувачення в судах прокуратури Київської області Андрій Сивець.

Прокурор наголосив, що Кодексом адміністративного судочинства передбачено строк 20 днів для подачі касаційної скарги до Вищого адміністративного суду України. На запитання журналістів, якими будуть подальші дії прокуратури у разі негативного рішення у вищій судовій інстанції, А.Сивець нагадав, що рішення ВАСУ є ще можливість оскаржити до Верховного суду України.

Поки рішення немає, судді пояснюють, чому відмовили прокуратурі: планувати розширення меж селища – законом не заборонено, оскільки це виключно плани.

Те, що депутати пішли далі планів і отримали для себе і своїх родичів земельні ділянки з лісом, не узгодивши межі із сусіднім Києвом, – Феміду не схвилювало.

Після того, як представниця Київради Аліна Ткаченко наголосила, що на через таке планування і без затвердженого генплану людям роздали держакти на землю, головуюча суддя Тамара Грищенко заявила, що у цьому судді це не є предметом позову:

“Ми перевіряємо рішення на предмет законності, і чи повноважним органом вони видані”.

Інший суддя апеляційної трійці Ігор Лічевський, наголосив, що є інші позови прокуратури, де оскаржується саме право власності на ці земельні ділянки і пояснив, що план затверджений селищною радою не є генпланом:

“Прокурор оскаржував і там є інші 500 судових справ. В самій пропозиції перспективного розвитку смт Коцюбинського нема наслідків, поки не буде затверджено генплан.”

Нагадаємо, що майже рік тому апеляційна інстанція відмовила прокуратурі області у задоволенні позову й представник  Генеральної прокуратури Олексій Комаса у травні цього року успішно касував рішення суддів.

Tagged with: , ,

3 коментарі

  1. Іван 7 Грудня 2011 at 12:08

    Завтра 8 грудня пікетуємо Сесію Ірпіньміськради. Збір о 9-15 біля Ірпінського виконкому! Повна мобілізація! Бути всім! Якщо не ти, то хто? Якщо не завтра , то коли?

  2. з вулиці Шевченка 7 Грудня 2011 at 19:42

    А з приводу чого пікетування????

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539