Комісія не засідала жодного разу: річному звіту депутати аплодували / Колонка автора

0

Механические аплодисменты, дизайн LaikinglandПісля місцевих виборів пройшов рік і буква закону передбачає підзвітність депутатів, голів та комісій.
Надзвичайно цікаво спостерігати, як слуги народу “плідно” працюють протягом року й звітують за виконану ними роботу.

За кілька днів до звіту комісій перед депутатським корпусом селищної ради смт Коцбинське Вадим Казіміров, голова комісії з питань освіти, зібрав нас, членів комісії, й спитав, хто що зробив за рік, щоб це подати в річний звіт комісії.
Як член комісії пояснила йому, що звітувати нема про що, оскільки попри те, що йому не раз телефонували і питали коли буде засідання комісії, за весь рік комісія жодного разу не засідала, не розробила річного календарного плану і тому треба мати мужність, встати перед селищною радою і визнати, що протягом року комісія фактично нічого не робила.

Те, що кожен депутат робив окремо – це не робота в комісії, це робота кожного депутата окремо, бо комісія – це колегіальний орган і ми не в дитячому садку, щоб це не розуміти.

Тому треба робити висновки на наступний рік, складати календарний план, затверджувати його і виконувати протягом року і тоді вже звітувати.

Одним з першочергових питань для селища, наприклад, є проблема з дитячими садками, тому треба негайно оприлюдними на сайті списки черговиків в дитсадки й оновлювати їх постійно, показуючи громаді, хто випустився, а хто став на чергу.

Бо люди стають на чергу в селищі, коли дитина народилась, а за 3 роки їм кажуть місць нема, бо черга не просунулась. І щоб це зробити, чекати гроші з бюджету не треба. Треба просто одне – єдине, щоб комісія засіла і прийняла таке рішення, а далі – це кілька годин роботи з директорами дитсадків.

Таку позицію підтримав і інший член комісії депутат Дзюба.

Вирішили зібратися наступного тижня після сесії й узгодити календарний план на наступний рік.

На закритій сесії голова комісії Казіміров встав і відзвітував:

“Що стосується роботи комісії в цьому році, вона, по великому рахунку, не працювала. Не получилось. Може, і з моєї вини. Але не можна сказати, що нічого не робилось.”

Далі депутат Казіміров,щоб вийти хоч якось із ситуації, почав перераховувати, що зробив особисто він. А коли він закінчив, нікого з депутатів не хвилювало, чому комісія не засідала, що планують робити далі, не ставилось питання переобрання голови комісії.

Навіть представники регламентної комісії не взяли це питання на контроль. На закритій сесії це пройшло під гаслом “Ура! Таваріщі!”.

А секретар селищної ради Олександр Ковтач не один раз наголосив на тому, що звіти комісій мають не обов’язковий, а ознайомчий характер.

Це при тому, що в регламенті, за який і він голосував йдеться:

“Контроль за формуванням і виконанням плану роботи комісій покладається на секретаря Ради, який один раз на півроку на початку першого місяця інформує Раду про виконання комісіями плану роботи, узагальнює ефективність роботи комісій, вносить пропозиції про доручення сесії Ради комісіям, про необхідні кадрові зміни у керівництві комісій тощо.

Дійсно, хто б ставив під сумнів дії чи радше бездіяльність голови комісії Вадима Казімірова.

Пройшло три тижні, а голова комісії попри обіцянку за тиждень затвердити календарний план-2012 знову так і не скликав членів комісії.

Підзвітність народу таки дуже важка річ для місцевих “обраних”.

В регламенті прописано, що раз на рік селищний голова звітує перед територіальною громадою. До кінця року не так і багато часу, а звіту чи повідомленя, що такий звіт буде нема.

І вже є сайт селищної ради, і можна було б депутатам і селищному голові, розмістити графік проведення депутатами звітів перед виборцями на сайті, а ще краще повні тексти звітів, але це питання більшість не хвилює.

Бо відверті слова про те, що роботи не було, депутатський корпус, секретар селищної ради та селищний голова зустрічають аплодисментами.

За матеріалами УП. Ірина Федорів

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539