Лісовий ринг під Києвом: Бучанський мер Федорук проти президента Януковича? / Колонка автора

4

Президент Віктор Янукович 2 березня цього року доручив головам КМДА Олександру Попову і КОДА Анатолію Присяжнюку вжити заходів для збереження понад 4 тисячі га Біличанського лісу під Києвом, на вирубку й забудову якого зазіхнула Коцюбинська селищна рада. Очільники міста й області пообіцяли розібратися в цьому питанні й сприяти наданню лісу статусу Національного парку. Запобігти незаконним порубкам взялися Генеральна прокуратура та прокуратура Києва.

Однак, попри накладені судом арешти на земельні ділянки, у лісі “виріс” зелений будівельний паркан, який ретельно охороняється із застосуванням технічних засобів відео спостереження, а на сайті одного з обласних забудовників повним ходом продаються квартири в неіснуючому житловому комплексі. Менеджери з продажу квартир, які вербують інвесторів, запевняють, що будівництво законне, а обіцянка президента врятувати дерева – лише чутки.

Таким чином, зелений паркан забудовника в Біличанському лісі став своєрідним рингом, на якому проявиться вага чи невагомість слова президента.

Хто ж насмілився кинути виклик Януковичу?

Щоб дати відповідь на це запитання, ми з’ясували, кому належить огороджена парканом ділянка.

Євстєфєєв. Фото з Facebook

Як виявилося, у неї троє власників.

Перший – депутат Коцюбинської селищної ради, голова постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, містобудування, благоустрою, землеустрою та відносин власності на природні ресурси Владислав Євстєфєєв.

Роль Євстєфєєва полягає в лобіюванні інтересів забудовника в селищній раді.

Карплюк

Другий власник земельної ділянки в лісі – Володимир Карплюк колишній заступник міського голови з економічних питань Буча (звільнений “заднім числом” після інциденту на будівництві ЖК “Новатора” в Бучі), голова Всеукраїнської громадської організації “Нові обличчя” (що стало предметом особливої гордості рідного вузу), голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Третій шлях”, аспірант Національної академії державної податкової служби України, який писав наукову роботу на тему “Іпотека в Україні”.

Іпотека в Україні – це невипадково. Адже саме його на форумі інвесторів рекомендують так: “Владимир. “Идейный вдохновитель” предприятия”.

Карплюк є керівником ТОВ “Будрегіонінвест”, з яким інвестори мають підписувати додаткові угоди на будівництво квартир. А основну угоду підприємці пропонують підписувати з ТОВ “БІК “Благобуд”, директором якої є – знайомтесь! – третя власниця земельної ділянки, огородженої парканом, Наталія Бойчук.

Бойчук

Пані Бойчук – соратниця Карплюка по “Третьому шляху” й “Нових обличчях”. Вона ж є директором і співзасновником ТОВ “Сарафан” (засноване в 1995 році, коли Бойчук, 1986 року народження, було аж 9 років), а також ТОВ “БІК “Благобуд”.

Перше товариство виступило забудовником ЖК “Новатор” у Бучі, друге ТОВ “БІК “Благобуд” – виступає замовником будівництва аналогічного житлового комплексу в селищі Коцюбинське.

Коли вдивляєшся в ці юні “нові” обличчя відразу хочеться знайти відповідь на запитання, хто їм сприяє в такій активній бізнесовій і громадсько-політичній діяльності. Як правило, відповідь криється або в родинних зв’язках, або в фінансових потоках, або і в тих і в інших.

У даному випадку, усі ниточки приводять до мера Бучі – Анатолія Федорука, дружина якого – Людмила Федорук є фізичною особою-підприємцем, власницею рекламних об’єктів у місті, мережі аптек (пункт 289), а також – увага! – співзасновницею ТОВ “Будрегіонінвест”.

Підрядником же ТОВ “Сарафан” із будівництва “Новатора” в Бучі було ЗАТ “Меліоратор” під керівництвом Василя Яцюка, який, за інформацією з форумів, є дядьком бучанського мера Федорука.

Отака “Санта-Барбара” і збирається роздерибанити й забудувати Біличанський ліс від Кільцевої дороги на сході до річки Ірпінь на заході, й від Гостомельського шосе на півночі, до Житомирської траси – на півдні.

Дружина мера – власниця рекламних бордів у місті

Коцюбинська селищна рада погодила надання громадянам та житлово-будівельним кооперативам “Спільнота”, “Злагода”, “Моноліт”, “Біличанка”, “Берковець” дозволів на розроблення проектів землеустрою земельних ділянок загальною площею 620 га. В автора цих рядків чомусь не виникає жодних сумнівів щодо того, яка компанія “нових облич” виступить ідейними натхненниками і забудовниками лісових гектарів зелених легенів регіону й столиці.

Хто переможе? Фото Івана Лисенка

На ділянці лісу, на яку претендує забудовник, – понад 250 дерев, за актом самих же представників селради. Якщо власники земельних ділянок “укладуть угоди” зі своєю ж фірмою “Будрегіонінвестом” про знесення зелених насаджень, то максимум покарання – це штрафні санкції в межах 1 тисячі гривень за умови відшкодування збитків довкіллю в розмірі десь 150 тисяч гривень.

А що таке для забудовника 150 тисяч гривень, коли на кону стоїть питання про сотні тисяч – мільйони доларів?

Разом з тим, 250 дерев – це вартість слова президента, не так уже й мало, правда?

Олег Боровий, УП

4 коментарі

  1. Сашко 19 Березня 2012 at 15:40

    Круто Евстифейка все закрутил, он с баблом, а Вадик с Борымой и Ковтачем под следствием. А громада и без леса и без денег за украденые гектары!

  2. Александр 19 Березня 2012 at 20:48

    От уже накрутили…Надо было еще Абаму приплести). Вам бы сказки писать)

    • Сергій 20 Березня 2012 at 12:34

      Да уж, Садовский видать слил инфу – отмазаться хочет, на Федорука все валит.
      А заметка наверняка отсюда – http://buchayebucha.net/news/korysno/222-fedoruk-proti-prezidenta-yanukovicha.html . Тут еще один скан документа есть о причастности Людмилы Федорук к “Будрегионинвесту”.
      Кстати, если присмотреться к фото с бигбордами повнимательнее, то внизу в уголочке написано мелким шрифтом: “Відповідальна за випуск Бойчук Н.А.”
      Странно, что не Абама, правда? ))

  3. Іван 25 Березня 2012 at 17:18

    Гарний матеріал,все чітко та зрозуміло викладено. Треба продовжити розслідування.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539