Тимчасова комісія відзвітувала щодо залагодження конфлікту між УЖКГ “Біличі” та УкрОпт “Мастер-Енерго”

1

Цель - задачи - действие - результат

Нагадаємо, що у травні після звернення директора УЖКГ “Біличі” Петра Пушанка до депутатів селищної ради зокрема щодо боргу на десятки тисяч гривень, який “Мастер-Енерго” не сплачував, депутати прийняли рішення створити тимчасову комісію.

Одне з конфліктних питань полягало в тому, що звернення до суду від УЖКГ “Біличі” не дало бажаного результату, оскільки суду так і не змогли надати оригіналу договору оренди, підписаного з УкрОпт “Мастер-Енерго”.

Пушанко тоді наголосив, що оригінал договору, яким УЖКГ у 2005 році передавала котельні на Доківській 14 та Меблевій 1, а також зовнішні й внутрішні теплові мережі, був втрачений ще до того, як він став директором.

Під час роботи члени комісії з’ясували, що оригінал договору весь цей час був у заступника селищного голови Дмитра Мацепи. Через відсутність договору як доказу у справі УЖКГ “Біличі” програло суд.

Крім того, в УЖКГ  “Біличі” наголошували на тому, що через халатність  “Мастер-Енерго” Київобленерго тепер штрафує УЖКГ “Біличі” на суму близько 40 тисяч гривень, оскільки 1 червня 2010 року після перевірки з’ясувалося, що пломби на електролічильниках були відсутні.

Лічильники дахових котелень Меблевої 11-б та Пономарьова 6-а перебувають на балансі УЖКГ, але доступу до них в працівників комунального господарства немає.

Голова Тимчасової комісії депутат Костянтин Коваленко повідомив, що між сторонами досягнута домовленість провести взаємозалік коштів.

Представники УЖКГ “Біличі” та УкрОпт “Мастер-Енерго” депутатському корпусу підтвердили свої наміри вирішити таким чином цей конфлікт.

Результатами роботи комісії також стало винесення на голосування проекту рішення про ліквідацію ЗАТ “Коцюбинські тепломережі”.

Акціонерами ЗАТ “Коцюбинські тепломережі” є селищна рада від імені громади та УкрОпт “Мастер-Енерго” у процентному співвідношенні відповідно 40 % на 60%.

До статутного фонду закритого акціонерного товариства входять стратегічні об’єкти –  котельні, які опалюють майже повністю все селище.

Відповідно, на зборах тимчасової комісії, обговорювалась ймовірна загроза одноосібного відчуження майна УкрОпт “Мастер-Енерго”, яке має контрольний пакет акцій.

Єдине, що запобігало таким діям з юридичного боку – це відсутність відповідним чином оформленої документації на котельні.

Рішення про ліквідацію ЗАТ “Коцюбинські тепломережі” депутати прийняли одноголосно.

Згодом депутати планують створити нове товариство спільно з УкрОпт “Мастер-Енерго”, попередньо провівши експертну оцінку котелень задля встановлення їхньої залишкової вартості.

Напередодні сесії тимчасова комісія визнала роботу виконкому незадовільною конкретно в цьому питанні трьома голосами проти двох ( депутати Бомба, Коваленко, Федорів – “за”, депутати Боримський, Мамчич голосували за більш м’яке формулювання), але наступного дня, на сесії селищної ради голова тимчасової комісії Костянтин Коваленко оголосив, що відкликає свій голос і таким чином рішення комісії в частині визнання роботи виконкому незадовільною, втратило свою силу.

Тимчасову комісію депутати погодили не розформовувати доти, доки всі домовленості не будуть виконані.

“Це перша тимчасова комісія, яка змогла реалізувати наміри обох сторін в одне русло, яка змогла в короткий термін досягти компромісу,” – сказав секретар селищної ради Олександр Ковтач.

Селищна рада на цій сесії також прийняла рішення про необхідність інвентаризації дахових котелень (Лісова 20-А, Меблева 11-Б, Пономарьова 6-А) й вирішила, що вона має відбуватися за участі представників УЖКГ “Біличі”, УкрОпт “Мастер-Енерго”, профільної комісії, депутатів відповідних округів, представника від мешканців відповідного будинку.

1 Comment

  1. LEX 7 Серпня 2012 at 21:02

    Пушанко це родич Мацепи! Це означає, що через можливий сімейний конфлікт був програний суд! Хто відповість за безлад в керівництві Коцюбселради?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539