Верховна рада підтримала бюджет: Мельник голосував “ЗА”

0

<p>Чечетов: «Бюджет в данной ситуации нормальный, сделано все возможное». Фото: poltava.pl.ua</p>

Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2013 рік.

Рішення “схвалити” відповідний законопроект підтримали 242 народних депутати з 351 зареєстрованого у сесійній залі.

Партія регіонів дала 187 голосів, “БЮТ-Батьківщина” – 0, НУНС – 5, Компартія – 0, “Народна партія” – 20, “Реформи заради майбутнього” – 19, позафракційні – 11 голосів. (Поіменно з результатами можна ознайомитися на сайті Верховної Ради.)

Після цього спікер Володимир Литвин оголосив перерву до 11:20 на вимогу фракцій “БЮТ-Батьківщини” й НУНС.

Литвин запросив керівників фракцій до себе в кабінет для обговорення урочистого закриття сесії та роботи Верховної Ради 6 скликання.

Перед голосуванням представник “Батьківщини” Юрій Кармазін, заявив, що напередодні подав до парламенту і розіслав усім депутатам поправки до проекту бюджету на 17 сторінках, однак порівняльної таблиці в четвер вранці депутатам не роздали.

Однак жодної поправки розглянуто не було, як і сам проект по суті. Законопроект схвалили “з урахуванням доповіді голови комітету і пропозицій, які були викладені в доповіді”.

Опозиціонер Арсеній Яценюк перед тим заявив, що даний проект бюджету є непрофесійним і неефективним.

Також комуністка Алла Александровська заявила, що фракція КПУ підтримала б владний бюджет, якби він захищав інтереси громадян.

Депутати, що підтримали бюджет на 2013 рік в такому вигляді, зокрема підтримали збільшення видатків на Верховну Раду (на 60 мільйонів грн), різноманітні судові інстанції (30 мільйонів грн), Національний університет Державної податкової служби, ректором якого є Петро Мельник, який і підтримав бюджет в такому вигляді (51,7 млн грн), будівництво житла для СБУ (40 мільйонів гривень), для порівняння на пільгове молодіжне кредитування для всієї країни 20 мільйонів гривень.

У бюджеті передбачені нові субвенції місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток регіонів у розмірі 1,34 мільярди гривень, але одночасно зменшують субвенції місцевим бюджетам на капітальнйи ремонт водопостачання – на 160 млн грн, держфонд регіонального розвитку – на 470,7 млн грн і видатки на кредити під державні гарантії на 1,22 млрд грн.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів затвердив проект закону “Про держбюджет на 2013 рік” і вніс його до парламенту 3 грудня за декілька годин до того, як президент відправив уряд у відставку у зв’язку з обранням його членів до парламенту.

Згідно з документом, дефіцит держбюджету в 2013 році встановлено у сумі 50,4 млрд гривень, доходи передбачаються на рівні 361,5 млрд гривень, а витрати – 410,7 млрд гривень.

Ціна на російський газ у бюджеті на наступний рік закладена у розмірі 421 долар, прогноз ВВП 3,4%, а інфляція передбачається на рівні 4,8%.

555_03

Верховна рада 6 скликання завершила свою роботу. Про це оголосив спікер Володимир Литвин.

Як відомо, Верховна Рада сьомого скликання почне роботу 12 грудня 2012 року.

Після засідання депутати пішли на урочисте фотографування на східцях.

“Українська правда”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539