Найбільші хабарі беруть на Київщині сільські голови – прокуратура

2

sloff.netПротягом 2012 року прокуратурою Київської області направлено до суду 11 кримінальних справ щодо осіб, які вчинили злочини з ознаками корупції та хабарництва.

Із числа осіб, кримінальні справи з ознаками хабарництва щодо яких направлено до суду, 3 особи є державними службовцями, 3 особи – працівниками правоохоронних органів та 3 особи – посадовцями органів місцевого самоврядування.

Загальна сума отриманих державними службовцями хабарів склала 36 тис.грн., правоохоронцями – 117 тис. грн., місцевого самоврядування – 770 тис.грн., про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Нещодавно на Київщині затримали селищного голову, який вимагав хабар у розмірі 55 тисяч доларів. Ця сума підпадає в законі під визначення забара в особливо великому розмірі.

Органами прокуратури області спільно з Управлінням Служби безпеки України в Київській області, встановлено, що він вимагав від директора товариства близько 4 млн. грн. та одержав хабара в сумі 55 тис. доларів США. За це голова обіцяв організувати позитивне вирішення депутатами селищної ради питання про надання дозволу цій компанії на замовлення експертної грошової оцінки земельної ділянки. Крім того, чиновник брався видати рішення про викуп цієї землі.
Хабарника затримано, судом відносно нього обрано запобіжний захід тримання під вартою.

Йому загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3-х років з конфіскацією майна, повідомляє прес-служба Київської області.

7 грудня в Україні святкують день місцевого самоврядування.


2 коментарі

  1. LEX 10 Грудня 2012 at 16:18

    Це часом не Вадіма Івановича хапнули? Бо давно вже треба.

  2. Сашко 11 Грудня 2012 at 17:16

    Хто ж его хапнет-он же истукан-памятник

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539