Кутовий у вишиванці блокує трибуну

0

IMG_2087

Депутат Вячеслав Кутовий попри незадоволення членів “Партії регіонів” вишиваним дрес-кодом прийшов в парламент у вишиванці.

Від сенсорної кнопки увагу депутатів “Партії регіонів” днями відвернула політична мода. Регіонали заходилися обговорювати, в чому можна ходити до парламенту, а в чому – ні, повідомляють “Вікна-Новини”.

“Партия регионов,  как настоящая европейская партия с европейским лицом, будет приходить в костюмах. А для того, чтоб показать хуторянское лицо нашего парламента, оппозиция придет в вышиванках, красных футболках, красных спортивных труса,” – говорить Михайло Чечетов, депутат “Партії регіонів”.

Думку одіозного регіонала Чечетова ще радикальніше розвинув його колега Віталій Журавський.

Я вважаю, що потрібно зупинити ці маски-шоу й ці карнавальні речі циркового плану у Верховній Раді. Це ненормально, коли сьогодні в майках, футболках приходять депутати. Й у вишиванках в тому числі. Поведінка депутата окреслюється регламентом. Там чітко написано, що депутат повинен з’являтися в костюмі з краваткою. Це його уніформа,” –  вважає Віталій Журавський, народний депутат “Партії регіонів”.

І тут таки парламентська трибуна замайоріла вишиванками. На зло Чечетову.

Я хотів сказати Чечетову, хай стежить за своїми руками. А ми знаємо, в якому одязі ходити. Вишиванка – це український національний символ,” – говорить Володимир Арьєв, народний депутат, фракція “Батьківщина”.

 

Його сусід по округу й однопартієць Вячеслав Кутовий теж вдягнувся у вишиванку й пояснив чому:

IMG_2087

“У нас вишиванка – це національний одяг. Це символ нашої держави, тому прийти у вишиванці в парламент для мене честь”.

IMG_2067

Півдня в парламенті тільки й говорять, хто у що вдягнений і пропонують “на себе подивитися”.

За колег виправдовується голова регламентного комітету. Виявляється, ніде не написано, як повинен вбиратися депутат.
“В регламенті є те, що є. Але в якому одязі, там не прописано,” – розповідає про регламент парламенту Володимир Макеєнко, голова комітету ВРУ з питань регламенту.

Пізніше це дійшло і до авторів екзотичної новації. Вони навперейми почали відмовлятися від своїх слів. У Чечетова вийшло ще гірше:

“Нет, я наоборот!”

Журавський сказав, що його дратують не вишиванки, а червоні светри опозиції. Але найрадикальнішим став лідер комуністів – Петро Симоненко:

“Мене більше хвилює, а що під светром знаходиться”.

За депутатським гаптованим флеш-мобом трохи не забули, чого зібралися. Згадав Яценюк. Він сьогодні також у вишиванці.

Що стосується системи Рада-3, вони скрутили шию кнопці. Якщо засідання ВР розпочнуться, то розпочнуться вони тільки з особистого голосування шляхом підняття руки,” – говорить Арсеній Яценюк, лідер фракції ВО «Батьківщина».
Як готові голосувати в Партії регіонів пояснює Олександр Ефремов, лідер фракції Партії регіонів:
Мы готовы проголосовать как угодно – бюллетенями, руками, ногами, кто-то говорил давайте в двери выходить, а я говорю «давайте лбом об стенку биться». Любым вариантом мы готовы голосовать”.

 

На опозиційне пропонування, кажуть регіонали, вони були готові пристати ще два тижні тому.

Крапку у вишиванковій темі поставив опозиціонер Анатолій Гриценко.

Він несподівано назвав прихід на роботу у вишиванці «неповагою до парламенту».  Тож, у фракції Батьківщина звірятимуть погляди на дрес-код вже не з регіоналами, а всередині фракції.

За матеріалами телеканалу СТБ.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539