В Гостомелі депутату спалили машину: він виступав проти дій влади у Приірпінні / Колонка автора

1

Невідомі кинули під автівку змочені бензином ганчірки, облили машину якоюсь сумішшю та підпалили – розповідає батько потерпілого депутата гостомельської ради Юрія Марчука.

Це вже другий підпал машини у Приірпінні. Першою спалили машину ірпінського активіста Лаврентія Кухелайшвілі, який виступав проти свавілля Ірпінської влади, що віддала під забудову всі парки міста.

Машину депутата Марчука, який є членом “Партії регіонів”, підпалили о 19:15 20 лютого, коли закінчилась погоджувальна рада в Гостомелі.

На цій раді частину депутатів, що представляють різні політичні сили, їхні ж колеги-однопартійці переконували підтримати створення у селищі комунального підприємства “Гостомель Житлоінвест”.

“Цей підпал напряму пов’язаний з питаннями, проти яких я виступав у селищній раді. Це низка справ, за якими стоїть відомий у регіоні меценат, мешканець Гостомеля та депутат Ірпінської міської ради, який має у селищі свої бізнес інтереси. Це несанкціонований вивіз піску з гостомельського озера, справа по заборгованості фірми“Ольвія”, справи по двох котельнях – котельні школи № 13 та садочку. Це ті речі, про які я розповідаю громадськості. А ті, хто за ними стоїть, відповідно,не хочуть розголосу,” – стверджує депутат Марчук.

Сьогодні Гостомельська рада мала б затвердити створення  комунального підприємства, яке має володіти і розпоряджатись усіма землями селища.

Проте 9 гостомельських депутатів наголосили, що якщо не буде вжито достатніх заходів задля розслідування підпалу, то сесія проводитись не буде. Відтак сесії сьогодні в Гостомелі не було.

Депутати також не виключають, що предметом розгляду на наступній сесії може стати дострокове припинення повноважень голови Гостомельської ради.

Питання щодо створення КП “Гостомель Житлоінвест” лобіюють і переконують депутатів-однопартійців підтримати вже не в перше. Незгодних депутатів карають бандитськими методами.

За словами Юрія Марчука, його неодноразово попереджали, щоб він не втручався не в свої справи. Одними з таких попереджень було побиття батька депутата, обливання машини зеленкою колезі-опозиціонеру Олегу Поповичуку та підпал магазина тестю Поповичука.

За цими погрозами, впевнені депутати Гостомеля, стоїть одна й та ж група людей – забудовники Ірпеня, яким стало тісно у місті й вони перекинулися на його околиці.

Юрій Марчук розповів, що тиснуть та погрожують не лише йому, а й іншим його колегам, які протистоять грабіжницьким рішенням у селищній раді. Зокрема, зараз порушено кримінальне провадження за фактом побиття проти опозиційного до місцевої влади депутата Гостомельської селищної ради Лариси Небоги та її чоловіка. Їм інкримінують напад й грабіж на перехожого.

Більше того порушено кримінальне провадження за фактом перешкоджання господарській діяльності і нанесення збитків у розмірі 350 тисяч гривень проти групи депутатів, які створили тимчасову комісію з дослідження наслідків видобутку піску з гостомельського озера. Ініціатором створення цієї комісії є Юрій Марчук.

“Знаючи цих людей, я вже тепер розумію, що мені потрібно було бути обережнішим, тому що вони не зупиняться ні перед чим,” – резюмував постраждалий Марчук.

Усього у селищній раді Гостомеля 9 депутатів, які протистоять прийняттю антинародних рішень: Юрій Марчук (ПР), Олег Поповичук (ПР), Лариса Небога (позапартійна), Сергій Жабченко (позапартійний), Вадим Дубас (ПР), Павло Лоза (позапартійний), Василь Вознюк (УНП), Олександр Коваленко (позапартійний), Роман Гамарник (позапартійний), Тетяна Шальман (позапартійна).

“Машина належить дружині депутата Марчука. Виїхала наша група, зареєструвала цю подію. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 КК – умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу. Вже здали зразки на експертизу, щоб з’ясували, у який спосіб здійснили підпал ” – повідомили в прес-службі міліції Київської області.

Щодо підпалу машини іншого активіста – Лаврентія Кухелайшвілі, який стався минулого року, коли ледь не вибухнув газовий балон й могли постраждати діти, то в міліції кажуть, що слідство до цього часу триває. Правоохоронці намагаються встановити осіб, які скоїли правопорушення у липні 2012 року.

Народний депутат Вячеслав Кутовий, який був обраний за мажоритарною системою в цьому окрузі від ВО “Батьківщина”, написав депутатське звернення на Генеральну прокуратуру та Міністерство внутрішніх справ з вимогою вжити необхідних заходів щодо оперативного розслідування ситуації з підпалом машини депутата в Гостомелі

Прес-служба прокуратури Київської області вже заявила, що прокуратура взяла справу з підпалом машини Марчук на контроль. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура міста Ірпеня.

Автор: Олена Жежера, журналіст


1 Comment

  1. танкист 26 Лютого 2013 at 00:27

    Прилипко ніколи бандюком не був. Він тільки добре навчився відкачувати Гостомельському селищному голові.Спочатку Півоварову, потім Кириченко.Він член гостомельської земельної банди. Діточок своїх, доцю і синочка, пристоїв депутатами. Іншим депутатам доплачує зарплату. Ну тупо купляє шлюх. А прокурору він на лапу не дає. Вони ж друзі. Разом відпочивають, разом розважаються. Але це ж не заборонено. Прилипкова машина просто цілий день стоїть під прокуратурою. Деж на лапу? Це звичайна, міцна, чоловіча дружба.
    А шо до постаждалого. Ну мені важко уявити жителя гостомеля, який під хатою тестя зробитьт пожежу. Краще під селищною радою. І це не дуже добрий піар.
    Той хто таке пише- мабуть чи шлюха Прилипка. чи його синуля\доця.
    І про “Спит и видит “потерпевший” себя мером селища”. Там пол селищной ради себя спит и видит. А первый, кто видит Эти сны в цвете, с оргазмами, – это САМ ДОРОГОЙ ЮРИЙ ИЛЛИЧ ПРИЛИПКО. Собственной персоной.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539