Прокуратура перевірить на корупцію облдержадміністрацію за скаргами перевізників / Відео

1

Паз 3205Прокуратура Київської області сьогодні розпочне перевірку на предмет корупційних діянь облдержадміністрації при проведенні конкурсу, за яким обласні маршрути дісталися перевізникам з іншої, Одеської області. Про це під час зустрічі з транспортниками повідомив заступник прокурора області Сергій Домбровський, передає прес-служба прокуратури Київської області.

Заступник облпрокурора прийняв заяву про корупцію від перевізників і пообіцяв надати відповідь найближчими днями: “Ураховуючи гостроту питання, прокуратура області вже сьогодні розпочне перевірку, і найближ чими днями буде дана оцінка, наскільки законно чи незаконно був проведений цей конкурс”.

Водночас Домбровський наголосив, що перевірки прокуратури стосуватиметься саме корупційної складової проведення згаданого конкурсу, адже органи прокуратури, проводять перевірку лише тоді, коли йдеться про зловживання, про корупцію, про надання недостовірної інформації. Стосовно незгоди перевізників з підрахунком голосів при проведенні облдержадміністрацією конкурсу прокурор порадив звертатися до суду, оскільки підрахунок голосів належить до компетенції саме конкурсного комітету КОДА або суду.

Перед походом перевіщників до прокуратури один з представників перевізників на прес-конференції в УНІАН заявив:

“Максименко і Діденко (чиновники КОДА – прим. ред.) проводили конкурс таким чином. Викликав до себе перевізника і казав: “У тебе три бали. – Чому три? – Бо я так вирішив.” У нас мета – звільнити Діденка і Максименка. Це два бандити, які протягом багатьох років п’ють кров у перевізників”.

Народний депутат Вячеслав Кутовий, до якого звернулися за допомогою перевізники, теж обстоює права місцевих й розповідає редакції Сайту громади селища Коцюбинське про те, як відбувався влітку конкурс:

“7 серпня був проведений конкурс в КОДА. Ще за тиждень до проведення конкурсу всі перевізники знали, що “Північтранс” переможе. Так і відбулось. Ця фірма набрала більше балів. Місцеві фірми, які працюють на маршрутах близько 10 років, взяли кредити в банках на новий транспорт. Після протесту перевізників у жовтні, зібрали нараду і підписалипротокол, що бали перерахують. Протокол на руках, але бали не перераховують. Відповідно, перевізники станом на сьогодні їздять нелегально. Потрібно, щоб влада підтримувала розвиток саме місцевого малого та середнього бізнесу. У четвер о 9 ранку має відбутися перерахунок балів перевізникам. Я планую бути присутнім. ”

Вячеслав Кутовий прокоментував також пропозицію столичного “Київпастрансу” забезпечити транспортне сполучення селища Коцюбинське й Києва:

“Я вважаю, що “Київпастранс” може надавати послуги. Але якщо Київська обласна державна адміністрація допустить в конкурс “Київпастранс”, то він виграє. Київська облдрежадміністрація розуміє, що тоді програє “Північтранс”.

Керівник “Північтрансу” Вячеслав Максименко повідомив редакцію сайту громади селища Коцюбинське, що поки йдуть судові тяганини їхня компанія не буде заходити на маршрути селища – 393 та 745.

“Я проїхав сьогодні по маршрутах. Нема там взагалі нових машин. Ми лише сьогодні закупили ще 20 нових машин, кілька з них оснащені для інвалідів. У нас 1 200 машин. Ми працюємо в Дніпропетровську, Кривому Розі з новими машинами. А тут нас он як зустрічають,” – розповідає Вячеслав Максименко.

Сьогодні, 26 лютого, перевізники маршрутів, які обслуговують Київську область, оголосили бойкот на знак незгоди з проведеним ще минулого літа конкурсу, за яким їхні маршрути отримав перевізник з Одеської області. Внаслідок протестної акції сьогодні ускладнено рух маршрутівок із Вишневого, Боярки, Тарасівки, Віти-Поштової, Гатного, Коцюбинського, Софіївської та Петропавлівської Борщагівки, повідомляє УНН.

Нагадаємо, ще минулого року влада Києва погодилась надати нові автобуси для обслуговування громади селища Коцюбинське, але у листі за підписом заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, йшлося, що в КОДА за кілька місяців так і не дали відповіді на їхню пропозицію.

1 Comment

  1. Александр 26 Лютого 2013 at 19:56

    Кто знает, а завтра в среду, эти маршрутки будут ездить?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539