Прокуратура вимагає скасувати рішення про дерибан Біличанського лісу

2

Прокуратура Ірпеня у 2013 році заявила 426 позовів про скасування рішень Коцюбинської селищної ради та визнання недійсними державних актів на право власності на земельні ділянки загальною площею майже 60 га у Біличанському лісі.

Ще 75 позовів вже підготовлені і будуть подані до суду, повідомляє прес-служба Прокуратури Київської області.

“Вказані позови заявлені з метою усунути порушення вимог земельного та містобудівного законодавства України, допущених Коцюбинською селищною радою”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, наголосили у прокуратурі, селищна рада упродовж 2008-2010 років прийняла рішення, якими безоплатно передала землю під забудову у власність 501 громадянину.

Крім того, рада надала дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок 5 житлово-будівельним кооперативам.

Прокуратура області до Київського окружного адміністративного суду заявила 5 адміністративних позови про скасування цих рішень селищної ради.

Як відомо, близько 50 народних депутатів створили у Верховній Раді міжфракційне об’єднання на захист Біличанського лісу.

Сьогодні про створення депутатського об’єднання у Верховній Раді заявили Вячеслав Кутовий ВО “Батьківщина”, який очолив об’єднання “За збереження Біличанського лісу”, та голова екологічного комітету ВРУ Ірина Сех, обрана від ВО “Свобода”, яка теж увійшла до депутатського об’єднання.

“Біличанський ліс – це легені столиці, його збереження надзвичайно важливе для довкілля, передусім для території Києві та Київської області, які досі долають наслідки чорнобильської катастрофи. Нас дуже тішить, що багато громадських організацій, журналістів підтримують ініціативу збереження Біличанського лісу. Сьогодні з цією метою об’єдналися парламентарі з різних фракцій. Сподіваюся, що це об’єднання досягне добрих результатів”, – цитує Ірину Сех прес-служба Львівської обласної організації ВО “Свобода”.

Нагадаємо, що раніше Ірина Сех звернулася до Міністерства екології та природних ресурсів України з вимогою надати Біличанському лісу статус національного природного парку задля його збереження. Як зазначено у депутатському зверненні Ірини Сех, на засіданні Кабінету Міністрів України 14 листопада 2012 року було схвалено проект Указу Президента «Про зміну меж Національного природного парку “Голосіївський”, до складу якого мало бути включено Біличанський ліс. Народний депутат просить міністерство розглянути звернення щодо надання комплексу “Білічанський ліс” природно-заповідного статусу.

До ЗМІ, окрім народних обранців,  на прес-поінті Верховної Ради звернувся коцюбинчанин Андрій Скіпальський – очільник ГО “Життя”, який восени передав в Адміністрацію Президента звернення, під яким підписалось близько 15 тисяч мешканців столиці та Київщини.

Зверннення підримали також більше 10 редакцій загальнонаціональних ЗМІ та міжнародні природозахисні організації.

Скіпальський наголосив, що нагальним є підписання указу про надання лісу природоохоронного статусу Національного природного парку.

Українська правда. Київ

2 коментарі

  1. Олег 25 Березня 2013 at 00:56

    Что то не наблюдается 50 фамилий)))…Как обычно ты да я, да мы с тобой)

  2. ЖЛОБ 29 Березня 2013 at 20:34

    Ирпенский городской суд удовлетворил иск прокуратуры Ирпеня о возвращении государству земель Беличанского леса.

    Согласно сообщению прокуратуры Киевской области, Ирпенский горсуд отменил решения Коцюбинского поселкового совета и признании недействительным государственного акта на право собственности на земельный участок так называемого Беличанского леса.

    Это был первый иск прокуратуры. Еще 500 исков в настоящее время рассматриваются городским судом.

    “Позиция прокуратуры в этом вопросе принципиальна – земля, незаконно изъятая из государственной собственности, должна быть возвращена государству. Компромиссов в этом вопросе не будет. Прокуратура установила, что более 70 га земель Беличанского леса розданы юридическим и физическим лицам с нарушением земельного и градостроительного законодательства. Иски, которые сейчас рассматриваются в суде, заявленны с одной целью – устранить нарушения законодательства Украины, допущенных Коцюбинским поселковым советом, лес вернуть государству. Других вариантов не будет”, – отметил прокурор Киевской области Михаил Витязь.

    Как сообщал “Обозреватель”, вне пределов юрисдикции поселковый совет в течение 2008-2010 годов принял решения, которыми бесплатно переданы земельные участки для жилой и общественной застройки в собственность 501 гражданину.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539