Меблева потерпає від смороду фекалій: на КНС деякі машини зливаються незаконно

2

Авторка: Р. Шовкомуд

Засилля машин до нашої каналізаційно-насосної станції (КНС) обурює громаду. Люди не можуть відкрити вікна, щоб провітрити оселю. Малі діти їздять попід вікнами, де на асфальті залишаються в порушення всіх санітарних норм калюжі фекалій.

“Ми коли тут оселились, то нам казали, що зливатимуть раз у тиждень, а тепер потік машин просто гасає безугаву. І ще й з меблевої фабрики смердить через те їхнє виробництво,” – говорить моя сусідка Тетяна.

Важко повірити, що всі ці машини, які приїздять по кілька разів на день, обслуговують наше селище. Одного разу ми чули, як охоронець, який відчиняв двері, сказав:

“І чого я маю відкривати двері, якщо вони зливаються незаконно”.

Саме тому понад місяць довелось тримати фотоаппарат на підвіконні, аби фіксувати номери та час прибуття машин, які зробили життя на Меблевій нестерпним для її мешканців.

Поки готували фотодокази, то звернулися до нашої депутатки, щоб вона зробила депутатське звернення і з’ясувала, хто і на яких підставах зливає в нас під вікнами нечистоти.

Відповідь надійшла й ми порівняли номери машин з тими, хто зливається в нас під вікнами. Зрозуміло, що всі ці 8 машин не обслуговують селище, але, як йдеться у відповіді начальника УЖКГ “Біличі”, у них є договори.

Як виявилось, до селища зливати нечистоти їздить фірма “СНГ-Плюс”. Як відомо, вона, належить чоловіку депутатки облради Наталії Семко.

У списку від ЖЕК-у, щоправда, немає машини, яка привозить нечистоти з приватного сектору селища. Але ми перевіряли документи й точно знаємо: попри те, що ця машина не в списку, вона дійсно вивозить нечистоти з приватного сектора селища. Її номери АІ 52 81 АР.

За минулий місяць всі 8 машин сплатили за злив згідно з договорами в середньому дещо менше 20 тисяч гривень. (Наша машина з селища злила нечистот у травні, за даними, які нам повідомили в ЖЕК-у, на суму близько 12 тисяч гривень).

Але їздять зливати нечистоти не лише ті машини, про які йдеться в офіційній відповіді. Ми зафіксували авто, яке серед білого дня, виходить, зливає фекалії незаконно. АА 5579 ЕТ.

Саме в цього водія шланг упав на землю й все позаливав. Він витирає руки. Цей Мерседес зареєстрований на фірмі “Екосіті” – Тетіївський район Київської області. Про це нам сказали джерела в правоохоронних органах.

Фактично цей район є найбільш віддаленим в Київській області й чому їздять зливатись до нашої КНС – для мене загадка.

До нас, виходить, їздить вся область, а наші діти стаждають від смороду й розлитих нечистот під вікнами?

І це далеко непоодинокий випадок.

5 червня приїхала машина з номерами АІ 2931СР, яка теж виявилась не в списку ЖЕК-у.

Машина належить підприємцю з Вишневого – Півоварову.Ми це встановили знову ж таки завдяки джерелам в правоохоронних органах.

І таке фактично траплялось щодня.

Виходить, або влада не знає, що в неї відбувається під носом, або просто мовчки санкціонувала такі речі в селищі на певних, вигідних їй, умовах. А громаді, як завжди, залишається за таких умов одне – нюхати, пробачте, гімно.

Нещодавно в одної з машин, які часто бувають старими й потребують ремонту, вирвався шланг й нечистоти вилились просто на асфальт. Щоправда після депутатського звернення всі машини намагаються не заїздити під вікна будинку, аби не залишати слідів від зливу.

“Крім того, повідомляємо, що водіїв вищезазначених машин попереджено про недопустимість в подальшому залишків слідів від нечистот на асфальті біля будинку по вулиці Меблевій 11-б та заїзд на прибудинкову територію лише за нагальної потреби,” – йдеться у відповіді за підписом Петра Пушанка, начальника УЖКГ “Біличі”.

Але деякі досі заїздять.

Фотополювання на номери машин триває щодня й за необхідності ми будемо звертатися до правоохоронних органів та санепідемстанції щодо несанкціонованого зливу фекалій на КНС та залишків фекалій на асфальті, де граються діти.

Як на мене, місцева влада навіть для тих машин, які мають договори на злив, мала б організувати фіксований час, про який би знали мешканці Меблевої й розуміли, що у цей проміжок вікна нам відкривати не слід. Це елементарні речі й повага до тих, хто живе поблизу КНС.

Бо коли вкладаєш дитину спати й відкриваєш на провітрювання вікно: або чергуй під вікном, щоб вчасно закрити, або хата наповниться таким смородом, що дитина прокинеться й треба тікати на вулицю.

Провітрити потім часто неможливо, бо  ніхто не убезпечений від приїзду чергової порції фекалій.

Тому єдиний шлях для нормального співіснування громади – це фіксований час, про який ми, мешканці Меблевої, маємо знати.

Авторка: Руслана Шовкомуд, мешканка Меблевої

2 коментарі

  1. Сашко 26 Червня 2013 at 18:31

    Этот беспредел от Садовского уже достал! Куда не глянь -везде нарушения! Куда смотрит милиция?

    213.169.84.1**

  2. Леся 27 Червня 2013 at 12:16

    Ворота КНС розташовані практично на повороті. Для зручності водії маневрують у нашому дворі щодня. Ці фото є тому підтвердженням. Наш двір перетворюється на відстійник, поки одна машина зливається – інша, чекає прямо у нас під вікнами. Не один раз споглядала цю картину з власного вікна.

    77.239.179.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539