Депутата Київоблради оголосили у всеукраїнський розшук

0

Земля приносить неабиякий прибуток.

Його разом зі спільниками звинувачують у привласненні 500 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба СБУ.

До складу угруповання, яке налічувало близько 20 осіб, входять працівники банківських установ та керівники приватних підприємств.

Очолював угруповання директор кількох приватних підприємств і разом з тим депутат Київської облради.

Установлено, що протягом 2008-2012 років зловмисники ввели шахрайську схему отримання свідомо безповоротних кредитів під заставу земельних ділянок за завищеною в 5 разів оцінкою землі.

“У подальшому отримані незаконно кошти вони легалізовували шляхом купівлі інших земельних ділянок та фінансування будівництва об’єктів нерухомості на території Київської області. Наразі встановлено 15 фактів злочинної схеми на загальну суму понад 500 мільйонів гривень”, – йдеться на сайті Служби Безпеки України.

За матеріалами СБУ, слідчим управлінням головного управління МВС України в Києві розпочато кримінальні провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ч. 5 ст. 191 (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Організаторові шахрайської схеми – депутатові обласної ради – оголошено про підозру в скоєнні цих злочинів.

12 липня судом першої інстанції винесено постанову про його затримання.

Підозрюваний оголошений у всеукраїнський розшук.

Названа фамилия депутата, похитившего 500 миллионов (Обновлено)Як повідомили редакції Сайту громади Приірпіння джерела в правоохоронних органах, у розшук оголосили депутата Київської облради Андрія Пасічника, який входив до фракції “Фронт змін” у Київській облраді та, згідно з інформацією офіційного сайту ЦВК, станом на 2010 рік він значився як директор товариства “Тайсон Інвестмент Групп”.

Після виборів він очолив ТОВ “Убінвест” та був головою наглядової ради “Радикал-Банку”.

“Почали втілювати в життя проект побудови доступного дитла в Київській області. До кінця цього року плануємо здати в експлуатацію близько 200 квартир в селі Білоголодка Києво-Святошинського району,” – повідомив він тоді в інтерв’ю журналу “Київщина”.

У “Фронті змін” редакцію повідомили, що попри те, що на офіційному сайті Київської облради Пасічник значиться як член фракції, він залишив партію ще півтора роки тому.

“З 31 січня 2012 року Пасічник не є членом “Фронту змін”, – повідомили в прес-службі партії, яка зараз перебуває у стадії ліквідації.

Нагадаємо, місяць тому на з’їзді “Фронту змін” було прийняте рішення про ліквідацію політичної сили. Депутати всіх рівнів мають перейти до лав “Батьківщини”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539