Бездоріжжя та проблеми ЖКГ – головні біди Приірпіння

0

Українці об’єднуються у групі «Я ненавиджу Укравтодор» у FacebookНаприкніці березня й на початку квітня Центр соціальних технологій “Соціополіс” на замовлення депутата ірпінської міської ради Дмитра Войцеха проводив соціологічне опитування в регіоні, яке обійшлось політику у понад 30 тисяч гривень.

Всього опитали 650 мешканців Ірпеня, Ворзеля, Гостомеля та Коцюбинського. Кількість респондентів вибирали пропорційно до кількості мешканців в населеному пункті.

Поряд з результатами соцілогів ми наводимо для ілюстрації найбільш скандальні матеріали, які публікувала редакція аби висвітлити ті проблеми, які хвилювали громаду.

Соціологи підрахували, що кожен другий мешканець регіону скаржиться на погані дороги, кожен четвертий – на погане прибирання двору та вивезення сміття.

Кожен п’ятий член громади Приірпіння відчув навесні проблеми з прибиранням снігу.

У Коцюбинському під час снігових заметів відзняли на відео, як снігоприбиральна техніка вичищала замість головної дороги в селищі Коцюбинське обійстя селищного голови Вадима Садовського.

Третє місце разом із снігом розділило водопілля, яке виникло після сильних снігопадів. У Гостомелі громада потерпала чи не найбільше у регіоні. Тут вода заливала мешканцям льох аж до самої хати.

Затопило і кладовище, вода з якого стікається на долину, де є озеро.

Саме його нещодавно за відсутності пляжного паспорту місцева влада відкрила для купання.

Проблеми екології та транспортні проблеми посіли 4 та 5 місце у рейтингу.

Респонденти мали змогу обирати не одну, а кілька проблем, що їх хвилюють.

Учасники опитування відзначили, що відчувають також проблему з кількістю дитсадків, дитячих майданчиків та засиллям незаконної забудови.

Вони стверджують, що мають проблеми з тим, де і як провести своє дозвілля.

Незадоволена громада і якістю медичних послух в регіоні.

Похибка результатів опитування не перевищує 3,8 %.

Наприкінці лютого та на початку березня інший політик, який побажав залишитись невідомим, замовив у Центр соціальних та маркетингових досліджень SOCIS соціологічне опитування, яке обійшлось йому у 19 тисяч доларів. Загалом опитали кілька тисяч мешканців у Ірпені, Ворзелі, Гостомелі та Коцюбинському.

З-поміж інших питань, громаду теж просили визначитись з тим, які проблеми її хвилюють.

Редакція сайту громади селища отримала лише ті результати, які стосуються виключно населенного пункту Коцюбинське. Тут опитали 400 мешканців.

Якщо порівняти результати двох опитувань, то громада селища Коцюбинське відчуває проблему більш гостро.

77 відсотків коцюбинчан визнали: тут якість доріг –  проблема № 1.

У селищі люди назвали дорогу до селищної ради бульваром Садовського – на честь слеищного голови, який вже мало не рік не може вирішити цієї проблеми.

Майже кожен другий скаржиться на занадто високі тарифи, зокрема на опалення. Про надприбутки опалювальних компаній та високі тарифи в селищі на сайті опубліковані резонансні розслідування мешканця Ігоря Чижевського та помічника народного депутата Олексія Туровського.

Далі результати соціології кардинально різняться від результатів опитування в Приірпінні проведеної Центром соціальних технологій “Соціополісом”.

Коцюбинчани стурбовані проблемами безробіття, зубожіння та поганого медичного обслуговування. Ці проблеми є найбільш актуальними для громади.

Хоча це опитування проводилось на відміну від опитування “Соціополісу” до цьогоріних сильних снігопадів, проблема прибирання селища від снігу для мешканців селища теж стала актуальною, про що й писала редакція сайту.

Люди на бездоріжжі рятувались, хто як міг.

Окрім неякісного прибирання снігу, людей не задовольняє якістьроботи ЖКГ, вони скаржаться на перебої з водопостачанням.

Коцюбинчан хвилюють також високі ціни на купівлю/оренду житла.

У топ-10 увійшли також і еклогічні проблеми.

Забудовники тут винищують Біличанський ліс, а на Меблевій люди скаржаться на токсичний запах від виробництва труб.

У відсотковому співвідношенні голоси розподілились таким чином:

Редакція у червні проводила з-поміж мешканців селища опитування, яке не є репрезентативним соціологічним опитуванням, а лише свідчить про інтерес читачів до певних тем.

На відміну від соціологічних опитувань, де респонденти могли обирати кілька проблем, редакція запропонувала обрати лише одну – найголовнішу.

Результати можуть суттєво відрізнятися від тих, що подали соціологи.

У топ-5 головних проблем для читачів сайту увійшли: стан доріг, тарифи ЖКГ, відсутність роботи, екологічні проблеми та МАФи. МАФи у своїх соціологічних дослідженнях соціологи у перерахунку проблем не зазначали.

З огляду на результати цих трьох олпитувань редакція сайту громади селища обіцяє висвітлювати теми, які найбільше хвилюють громаду селища та Приірпіння.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539