Мельника доправлять до суду 1 серпня о 10:00 (3-й судний день)

1

Під Печерським судом журналісти чекають на засідання у справі Петра Мельника, якого звинувачують в хабарництві.

“Петра Мельника немає. Засідання мало розпочатись об 11: 00. Прийшли адвокати. Один з них заявив, що вчора близько 9 вечора слідчий проводив з Мельником слідчі дії, попри те, що медпрацівники йому це заважали зробити. Адвокат Мельника наголосив, що це було незаконно, бо суд не давав таких розпоряджень і додав, що Мельника готують до операції,” – розповідає, що відбувається під судом Ігор Домбровський, очільник громадської організації “Самозахист”.

Як стало відомо, Мельника з лікарні “швидкої” допомоги столиці перевезли у його регіон – Бучу.

“В Мельника є підозра на цукровий діабет. Раніше він переносив інфаркт, згідно з документами, які надали слідству. Сьогодні в 9:00 за нашою інформацією він себе нормально себе почував, харчувався, але щойно прийшли лікарі він почав скаржитись на погіршення здоров’я,” – повідомило джерело в правоохоронних органах.

Поблизу лікарні в Бучі вже чергують зранку журналісти.

“Працівники відділення анестезіології та інтенсивної терапії стверджують, що зараз відділення закривається на ключ. Раніше не закривалось, я так розумію. Мабуть Петро Володимирович перебуває в одній з палат з кондиціонером. Керівники відділення зараз підтверджують, що він дійсно тут  перебуває. Його привезли вчора. Внизу знаходиться сестра Петра Мельника, яка є де путом Ірпінської ради”, – розповідає журналіст Віталій Іщенко, який перебуває під стінами лікарні

“Щойно прибула бригада з “Медікому” можливо, комісія з МОЗу вирішила, що його можна транспортувати,”  – додає Іщенко.

Джерело повідомило, що всю ніч під лікарнею в Бучі велось спостереження. Три машини людей в цивільному незмінно стояли під стінами лікарні.

Суд розпочався із запізненням. До зали приїхав син Петра Мельника – Максим. Він є депутатом Київської облради та членом виконкому Ірпня. З ним редакція Сайту громади Приірпіння записала ексклюзивне інтерв’ю зокрема і щодо можливої втечі Мельника за кордон.

Син Петра Мельника до засідання активно спілкувався з адвокатами батька.

Захист під час засідання подав клопотання до суду з проханням з’ясувати, хто викликав вчора для Мельника Борис та які ліки йому вкололи. Це клопотання суд відхилив.

“Враховуючи викладені слідчим обставини, а також події вчорашнього дня, можна прийти до висновку що Мельник Петро Володимирович умисно ухиляється від розгляду суддею-слідчим клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, зловживаючи своїм правом, а також станом здоров’я”, – каже прокурор.

Лавринюк звернув увагу на те, що у вчорашньому судовому засіданні захисники підозрюваного повідомили, що планують відвезти Мельника в Інститут кардіології імені Стражеска, тим не менш, відвезли його в Бучу, де знаходиться центральна Ірпінська лікарня, повідомляє ЛІГА.Новини.

Мельник живе і працює в Ірпені і має там давні зв’язки, зазначив прокурор.

При цьому лікаря з інституту Стражеска не допустили до огляду Мельника.

“Я вважаю, що всі ці факти свідчать про те, що Мельник умисно ухиляється від явки до суду, симулюючи своє важке захворювання”, – додає він.

Прокурор також зазначає, що при всіх захворюваннях, які значаться у наданих захисниками медичних довідках, Мельник працював і раніше – ректором Податкової академії.

“Тому я вважаю, що зазначені захворювання не перешкоджають його явці до суду. Він умисно ухиляється від неї, тому прошу суд винести рішення про його примусову доставку до зали судових засідань під час розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту”, – підсумовує він.

У свою чергу, слідчий Олег Зайцев зазначає, що при затриманні Мельника, коли він зрозумів, що звинувачується в серйозному злочині, “його не могли втримати три оперативних співробітника – такий опір він чинив”.

Слідчий зазначає, що нинішній стан здоров’я Мельника аналогічний тому, що було тоді – ті ж симптоми, які вказані у наданих захисниками довідках, зазначені у його історії хвороби.

Він також звертає увагу на те, що в перерві вчорашнього судового засідання Мельник усвідомлював, що відбувається, і давав інтерв’ю журналістам, однак, як тільки в зал увійшла суддя, він заявив, що не усвідомлює, що відбувається.

“Мельник активно симулює погіршення стану свого здоров’я. Ніхто не заперечує, що у нього є певні хвороби, але на даний момент ці хвороби не заважають йому перебувати в залі суду, усвідомлювати, що відбувається, і давати суду показання”, – підсумовує він.

У свою чергу, адвокат Петра Мельника Руслан Місюна заявляє, що доставка Мельника в його нинішньому стані до суду буде рівносильна розстрілу.

Прокурор вимагає доставити Мельникадо зали суду  примусово. Суддя пішла в нарадчу кімнату, щоб розглянути клопотання прокурора про примусове доправлення до суду Мельника.

О 12:00 “швидка” Медікому вивезла з Бучі Мельника. На відео коментує Світлана Соколова – очільниця регіональної організації “Союз офіцерів”.

На іншому відео чути, як на запитання, куди везуть Мельника, хтось із медичного персоналу відповідає “В БСП, в БСП!”, тобто до лікарні швидкої допомоги. Попри те, що пан Мельник, за словами його супроводу, “при інфаркті”, було видно, як він самостійно підводив голову з нош у коридорі лікарні, а побачивши журналістів, заплющив очі й принишк.

За словами адвокатів, які зараз перебувають під судом, Мельник вже лежить на операційному столі.

Суддя задовольнила клопотання прокуратури й Мельника мають доправити примусово до суду в четвер о 10:00.

Слідчий Олег Зайцев разом із прокурором чекають від судді відповідний документ. Зайцев наголосив, що після того, як вони на руки отримають рішення, правоохоронці розпочинають пошук Петра Мельника. коли його знайдуть, то матимуть право супроводжувати і не відпускати.

До зали суду, наголошує Зайцев, Мельник буде доправлений навіть попри застереження лікарів.

Наразі, як стверджують джерела, Мельник перебуває в Київському міському центрі серця.

Нагадаємо, Мельника звинувачують у хабарництві: його затримали під час отримання грошей за вступ до вишу абітурієнтів – 40 та 80 тисяч гривень. Крім того, під час обшуку у кабінеті вилучили ще 30 тисяч доларів.

1 Comment

  1. Святослав Исконный Русич 31 Липня 2013 at 11:43

    Почему на фотографии Богдан Бенюк?

    195.214.198.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539