Між гіпермаркетами “Ашан” та “Епіцентр” будують ТРЦ Lavina Mall

0

LAVINA mallДвоповерховий торгово-розважальний центр повинні відкрити наступного року поблизу метро “Академмістечко”.

Кілька місяців тому за парканом між гіпермаркетами “Ашан” та “Епіцентр” вже розгорнулось масштабне будівництво.

Власник Вагіф Алієв робить розрахунок на те, що клієнти обох гіпермаркетів будуть відвідувати розважальний центр, оскільки в цьому районі подібних центрів немає, повідомляє Forbes. 

Алієв є також власником Мандарин Плаза на Бесарабці та співвласником Парусу, частина якого належить Дмитрові Фірташу.

“Ми плануємо вкласти в комплекс 200-300 мільйонів євро,” – розповідає Олександр Черницький, перший заступник Голови Правління ЗАТ “Мандарин Плаза”.

Поки будмайданчик виглядає таким чином (фото Тетяни Галаган):

Парковка між двома гіпермаркетами суттєво зменшилась:

По завершенню робіт будівля має мати такий вигляд.

На ділянці площеюю 22,4 га будівлю площею 140 000 квадратних метрів проектує компанія Megaline. Дві третіх площі піде під оренду.

15 тисяч кв. м. передбачає наявність 12-зального кінотеатру та розважальний парк. Решта площі передбачена для магазинів меблів, декору, електротехніки та спортивних товарів.

“Комплекс добре розташований. Фасадна частина виходитиме на трасу. У нього не буде проблем з паркованням, і головне – не доведеться конкурувати з об’єктами, які розташовані поруч, зате можна використовувати їхній історично сформований трафік клієнтів,” – розповідає на що розраховує бізнесмен директор ТРЦ “Аладін” Роман Ємець.

Гендиректор компанії Aurora Development Надія Шевченко бачить й інші переваги:

“Попит буде рости, бо район активно забудовується житлом і неподалік розташовані бази відпочинку Піщі-Водиці”.

За словами директорки торгової нерухомості Colliers International Наталі Кравець, зараз головні задачі керівників проекту – ретельно пропрацювати дизайн і скласти список орендаторів з урахуванням майбутньої конкуренції в районі.

“Неподалік, на окружній дорозі, будується ТРЦ Respublika, скоро розпочнеться будівництво ще одного центру – просто біля станції метро “Академмістечко”, – розповідає Кравець.

Це вже третій розважальний центр, який Алієв розпочав будувати останнім часом. Вілтку 2012 року стартувало будівництво ТРЦ Respublika. Співвласником проекту виступив Дмитро Фірташ – 15 номер у списку Forbes.

Другий проект Алієва – ТРЦ BlockBuster Mall на Московському проспекті. Будівництво розпочалось цьогоріч.

Довідково: 

Алієв – один з найнепублічніших девелоперів столиці. У Рейтингу рантьє 2012 року він посів 11 місце з орендним прибутком 25 млн. доларів.

Орендна плата в його ТРЦ одна з найвищих в Києві.

Йому також належить розважальний комплекс Arena International, другою частиною цього ТРЦ Arena-city володіє знову-таки Фірташ. Наприкінці 2012 року Алієв закінчив будівництво 19-поверхового бізнес-центру “Сенатор”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539