Сех: Буду переконувати депутатів задля збереження Біличанського лісу

0

Виступ Ірини Сех

Голова комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики Ірина Сех, членкиня ВО “Свобода”, надіслала редакції Сайту громади Приірпіння листа щодо звернення Київради до парламенту стосовно затвердження меж столиці.  

У листі народна депутатка наголошує, що на початку року її комітет звернувся до Мінекології аби надати лісу природно-заповідний статус.

Ірина Сех також зазначає, що у деталізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року  у генплані столиці передбачено створення на території Біличанського лісу об’єкту природно-заповідного фонду.

“На разі, Комітет отримав відповідь від міністерства про те, що на засіданні Кабінету Міністрів України 14 листопада 2012 року був схвалений та переданий на розгляд Адміністрації Президента України проект Указу Президента “Про зміну меж Національного природного парку “Голосіївський”, яким передбачено включити цінні природні комплекси Святошинсько-Біличанського масиву загальною площею 6462,62 га без вилучення у землекористувача (КП “Святошинське ЛПГ” – ред.),” – пише голова профільного екологічного комітету Ірина Сех, яка також є членкинею міжфракційного об’єднання “За збереження Біличанського лісу”.

“Звичайно,  я буду переконувати народних депутатів і максимально використовувати своє право на виступи в підтримку збереження природного комплексу Біличанський ліс та надання йому статусу об’єкта природно-заповідного фонду,” – йдеться у листі.

Відповідно до статті 2 ЗУ “Про столицю України – місто-герой Київ”, межі міста Києва встановлюються Верховною Радою України за поданням Київської міської ради,  з урахуванням історичних, соціально-економічни та інших особливостей території.

“У разі отримання такого подання Київської міської ради, Комітет у невідкладному порядку розгляне подання та, впевнена, прийме рішення на користь збереження природного комплексу “Біличанський ліс”. Вважаю, що питання збереження природного комплексу Біличанський ліс має розглядатися окремо від інших проблем щодо зміни меж міста Києва, оскільки це питання вже достатньо вивчене, підтримується на всіх рівнях виконавчої влади і потребує невідкладного вирішення,” –  стверджує Сех.

Народна депутатка наголошує, що це питання буде належним чином супроводжуватись її комітетом у Верховній Раді України.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539