Виконком Ірпеня віддав 10 га лісу “Адмірал Клубу”

3

Автор: Богдан Мельничук

На засіданні виконкому міста Ірпінь, яке відбулось 13 серпня, головний архітектор Михайло Копач з голосу вніс питання щодо передачі 10 гектарів лісопаркової зони по вулиці 11-та Лінія скандальному “Адмірал Клубу”.

Це той клуб, на шум та халатну діяльність якого скаржаться мешканці Ірпеня. Саме він заважає дітям спати вночі.

Після гучних салютів на дахи ірпінчан, на яких повно сухої хвої, за спеки понад 30 градусів падають розпечені гільзи феєрверків.

Членам виконавчого органу влади міста Ірпеня пояснили, що тепер на цих 10 гектарах розмістять якусь академію тенісу.

За 10 гектарів землі й лісу, які коштують щонайменше близько 80-ти мільйонів гривень, “Адмірал Клуб” про людське око має зробити для громади копійчаний паркан довкола парку імені Правика.

Загорожа  обійдеться новому господарю землі й лісу десь у півмільйона гривень.

За десять днів мені, депутату ?Ірпінської ради, так і не вдалося ознайомитись ані з копією цього рішення підзвітного раді виконкому, ані з його проектом, ані з висновками профільної комісії щодо цього питання.

Тому я подав офіційне звернення на ім’я міського голови Володимира Скаржинського, аби той надав копію без зволікань.

Чи віддали 10 гектарів в оренду, чи в приватну власність – поки невідомо.

Але найбільше дивує те, що такі питання, за які голосує виконком, не входять до його компетенції та повноважень. Більше того увесь процес голосування виконавчого органу влади проходив нелегітимно.

З 19 членів виконкому було лише 9 присутніх. Це менше 50%. Відповідно, кворуму не було не лише для цього, але й для десятків інших рішень, які прийняв виконком у цей день.

З-поміж тих, хто голосував за черговий дерибан за відсутності кворуму були й двоє селищних голів Вадим Садовський та Анатолій Кириченко, які є членами виконкому міста Ірпеня. Селищний голова Ворзеля був відсутній, як і син одіозного “регіонала”-втікача Мельника.

Голови населених пунктів та майже всі ті, хто входить до органу виконавчої влади Ірпеня, як правило, не мають й поняття про порядок денний та суть питань, бо проекти рішень отримують лише тоді, як прийшли на засідання.

З присутніх одиниці ознайомлені з тим, про що йде мова. Як правило, це заступники міського голови Ірпеня.

Тому стає очевидним, що більшість не тямить й не розбирається у тих питаннях, за які голосує.

Загалом у Приірпінні злочинне і злодійкувате ставлення до землі є системним.

Лише кілька місяців тому, у червні, Гостомельська селищна рада прийняла на перший погляд невинне рішення – виділила 12 гектарів лісу для створення центрального парку.

Але ще кілька років тому вже на такі ж потреби виділяли 5 гектарів. Згодом їхнє цільове призначення було змінене.

На цю землю видали держакти й сьогодні там, де раніше був ліс, який мав стати парком, ведеться забудова.

Ці 12 гектарів, які мають стати парковою зоною з великою ймовірністю згодом покроково так само перетворяться на буд майданчики.

Кілька років тому, у листопаді 2011 року, Ворзельська селищна рада своїм рішенням роздала понад 16 гектарів лісопарків під житлову забудову. Так 29 депутатів одноголосно роздали 145 ділянок рекреаційного ресурсу.

А про дерибанні схеми Коцюбинської селищної ради, яка роздала Біличанський ліс депутатам ради, їхнім родичам та підставним уже знає вся країна.

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

 

3 коментарі

  1. партизанка Зоя 23 Серпня 2013 at 00:26

    Ирпенская власть совсем обнаглела! Мало им скандалов по уничтожению парков, так еще и олигархам помогают грабить свою громаду!!!

    92.49.24*.*

  2. Сашко 23 Серпня 2013 at 13:37

    Обнаглела не то слово,скорее потеряла страх и обрела чувство безнаказанности.

    213.169.84.1**

  3. Артем 23 Серпня 2013 at 14:12

    Мені ще цікаво, а чому це, всупереч ст.26 ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні”, земельне питання вирішено не на сесії міської ради, а на засіданні виконавчого органу… :/

    46.164.131.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539