Студенти податкової академії не підтримали всеукраїнський єврострайк

0

В Івано-Франківську студенти оголосили безстроковий страйкЧерговий євромайдану – коцюбинчанин Ігор Домбровський, – почувши, що студенти податкової академії через тиск адміністрації не вийдуть на всеукраїнський студентський страйк, вирішив відвідати виш екс-ректора податкової академії Петра Мельника.

“Я чергую на майдані й бачу студентів, які їдуть з усієї України. Виникла ідея зібрати найбільш активних спудеїв і відвідати податкову академію, аби зрозуміти, чому тут під Києвом їхні ровеснники не виходять на Євромайдан, коли триває всеукраїнський страйк. Студенти, зокрема зі Львова, розповіли, що записувались через соцмережі і їхали з водіями-волонтерами автобусами. Водії брали з них лише гроші за пальне – все,” – розповідає Домбровстький.

Нашвидкоруч зранку Домбровський загітував з десяток студентів євромайдану й вони вирушили до Ірпеня. Два прапори, шпалери, пензлик, фарби та гучномовець – це все, чим був озброєний дипломатичний студентський єврозагін.

Щойно студенти близько 12:00 постали перед центральним входом до академії на вулиці Карла Маркса, як до них вийшла невідома жінка, яка попросила їх піти, бо ті, на її думку, заважали проведенню пар.

“Це у той час, як Львів, Івано-Франківськ підтримали своїх студентів. На майдані студенти з університету імені Шевченка та Могилянки теж за підтримки адміністрації вишів. Очевидно, адміністрація податкової академії теж хоче на Захід, але західніше, трохи далі, ніж Європа. Туди, де їхній скандальний екс-ректор Петро Мельник. Вийдуть хіба на “американський” майдан з гаслом “Україна – 51 штат США!” – Іронізує Марія, студентка Києво-Могилянської академії.

Невідома жінка вдалася не лише до словесних переконань, але й перешкоджала проводити відео зйомку журналісту. Цим самим порушувала 171 статтю Кримінального кодексу.

Як виявилось, порушницею кримінальногокодексу є Віра Шашенко, яка завідує, за іронією долі, саме сектором виховної роботи Національного університету державної податкової служби України.

Попри такі дії учасники акції просили адміністрацію податкової академії не перешкоджати студентам висловлювати свою думку й не чинити перешкод тим, хто хоче прийти на євромайдан.

Але тут у цей час ніхто й не наважився поїхати у центр столиці, де вже страйкують студенти з усієї України.

На перерві до делегації вийшли кілька десятків студентів, які сказали, що залюбки приєдналися до євромайдану, але адмінстрація суворо заборонила їм так чинити.

Дехто потайки зазначив, що на майдан таки піде після 18:00 і так, аби ніхто не бачив, бо боїться тих же репресій адміністрації вишу.

Делегація з євромайдану з вотчини Петра Мельника повернулась без поповнення. З трибуни євромайдану вони поділились побаченим і почутим в Ірпені.

Нагдаємо на Сайті громади Приірпіння триває збір світлин з євромайданів, де учасниками є мешканці Приірпіння.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539