Ранкові виїзди антимайданівців: люди Аделаджі підтримують владу

0

Пастор Аделаджа хочет захватить власть в Украине (ВИДЕО)На вихідних, 15 грудня, зранку в Приірпінні знову формували автобуси на провладнй мітинг.

І, якщо в Гостомелі журналісти СТБ зафіксували, що до Маріїнського парку поїхали депутати й головами делегацій були місцеві урядники, то в Ірпені вдалося відзняти членів громадської ради, яка де-факто прислужує владі і частина якої є адептами Сандея Аделаджі.

Варто зазначити, що після кривавого розгону майдану у ніч з 29 на 30 листопада міський голова Володимир Скаржинський вже збирав у тому числі і членів цієї так званої громадської ради, аби дати оцінку останнім подіям в країні та виправдати курс влади.

Тепер же зборами не обмежилось і щонайменше 4 автобуси в неділю зранку попрямували на Київ.

“Двічі було пікетування місцевими активістами тих автобусів, що відправляли на антимайдан. Ті, хто їхали, стандартно не представлялись, вибивали камеру з рук. Керували групами: Юлія Кульчицька-пастор церкви Аделаджі, та радник обласного “сматрящаого” – голови обладміністрації Анатолія Присяжнюка.

Там був і Кривенок Микола – член громадської ради  та адепт церкви Аделаджі. Коваленко Олександр – теж член громадської ради та директор ЦК “Уваровський дім”, що у Ворзелі, а також Романенко Юрій – ще один адепт церкви Аделаджі,” – розповідає журналіст та громадський активіст Ігор Домбровський.

Юлія Кульчицька намагалась переконати пресу, що вони їдуть на майдан. На уточнююче питання: який саме, відповіла таким чином:

“Какая вам разница!”

Микола Кривенок робив вигляд, що просто говорить по телефону й уникав камери.

Інші, невідомі, на питання, куди й навіщо їдуть, відповідали так:

“А ми не говорим. А почему мы вам должны говорить? А кто вы такой? Журналист? Какой журналист? Мы очень рады . Все! Мы не говорим куда мы едем.”

Водій на запитання, куди повезе автобуси спершу сміється, а далі дає зрозуміти – повезе, куди скажуть.

Коли ж журналісти попросились поїхати разом у автобусі – це прохання прихильники “майдану” проігнорували.

Ті, хто сидів в автобусі намагались переважно зберігати анонімність і прикривали обличчя.

“Під час зйомки здійснювався напад на журналіста, що є перешкоджанням журналістської діяльності. Нападали, як невідомі особи, так і особисто Юлія Кульчицька та Микола Кривенок. Вони намагались зіпсувати фото та відео апаратуру,” – додає Домбровський.

На відео чітко видно, як напад здійснює Юлія Кульчицька. Вона намагається закрити і вибити камеру зі словами: “Ты едешь на евромайдан? Ты едешь на евромайдан?”

Знайомі Кульчицької, які одягли для анонімності каптури, очевидно, розуміючи, що в цей момент Юлія Кульчицька на камеру порушила статтю Кримінального кодексу № 171 – перешкоджання професійній діяльності журналіста, самі ж намагаються відтіснити її від Ігоря Домбровського, який не перестає повторювати про те, що такі дії мають протиправний характер.

Далі на камеру журналіста скоїли ще кілька нападів.

Иди гуляй! Иди гуляй!” – накидається невідомий у червоній кепці прямо на об’єктив камери.

Журналіст запропонував взяти у нападника інтерв’ю, але той втік за спини своїх товаришів.

Як правило підходили та нападали ззаду, щоб уникнути попадання в кадр.

Згодом з автобусу, де сиділи підлітки, вибігли кілька підлітків, які жбурляли в журналіста тричі невідомими предметами.

Хоча зйомка відбувалась на території, яка належить громаді і не має статусу приватної власності, журналісту неодноразово казали, щоб він ішов знімати де-інде.

Попри вороже ставлення провладних мітингувальників журналістам вдалося відзняти частково їхні обличчя та номери автобусів.

“Цікаво, що після того, як ми почали знімати, автобуси перемістились в інше місце, ймовірно, аби дозбирати людей, оскільки один з автобусів від’їхав порожнім,” – розповідає Домбровський.

А у Гостомелі після скандального сюжету у програмі “Вікна-Новини” телеканалу СТБ люди соромляться їхати на провладний майдан навіть за гроші або під страхом звільнення.

Ось що редакції на правах анонімності повідомила одна з тих жінок, яких везли о 5 ранку до Маріїнського парку:

“Страшно було там, б обули люди специфічної зовнішності. Сиділи навприсядки, курили. Використовували специфічний жаргон, чіплялись до нас. Добре, що була з-поміж нас одна бойова жінка… А так… Нам заплатили по 325 гривень за день. Мені соромно перед батьками, що я там була… Перед дитиною… На вихідних піду на нормальний євро майдан всією сім’єю!”

Гостомельчани мали стояти до 19:00, якщо хотіли отримати свої гроші.

Цими вихідними влада оголосила безстроковий мітинг на підтримку курсу Партії регіонів. Надвечір після першого ж дня сцену на європейський площі, де мав би тривати безстроковий мітинг – розібрали. Люди, який звезли з регіонів жаліються журналістам, що їх залишили без обіцяних грошей. Їх ошукали щонайменше на 500 грн.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539