Ранок в усіх школах Київщини починається державним гімном

1

Нове розпорядження Анатолія Присяжнюка, голови Київської облдержадміністрації, – усі школи зранку починають свої заняття з того, що виконують гімн України.

Редакція сайту громади Приірпіння вирішила перевірити, як виконується нове розпорядження й що про нього думають батьки.

18-ту школу селища Коцюбинське з-поміж усіх шкіл Приірпіння журналісти обрали не випадково. У її директора – Ігоря Лошицького – вже понад рік навіть рінгтон на мобільному телефоні – це гімн України.

Педагог-організатор Наталія Івановська пояснює, навіщо школярі щодня виконують славень.

gimn

“Для виконання почуття патріотизму до своєї держави й пошани до співвітчизників, які відстоювали незалежність України, ранок кожного дня у нашій школі починається церемонією підняття Державного Прапора у супроводі Державного гімну. Право підняти прапор надається найкращим учням школи,” – розповідає Наталія Івановська, педагог-організатор.

Батьки такому нововведенню тільки раді.

“Діти повинні відчувати гордість за свою країну. Слова гімну – це коротка історія про боротьбу нашого народу і за незалежність і за свободу. І ця боротьба навість сьогодні, на жаль, дається нашому народу дорогою ціною. Люди віддають вже не лише здоров’я, а й від сьогодні – життя,” – говорить мати учениці середніх класів Наталя.

“Сьогодні, коли сотні українців потрапляють під обстріл, в тому числі й беззбройні журналісти, по яких цілеспрямовано стріляють, щоб люди не знали правди про те, що відбувається на Грушевського у столиці, загинув перший чоловік – Сергій Нігоян. Кажуть, що він вірменин з Дніпропетровська. Хто б він не був за походженням – це Українець. Вічна пам’ять герою,” – додає вона.

Поки писались ці рядки від куль правоохоронців загинув ще один чоловік.

1 Comment

  1. з вулиці Шевченка 23 Січня 2014 at 05:17

    Люди добрі, ви що подуріли?! Що за маячня!? А можна діткам дати по стакану молока? А потім по мандаринці? Схаменіться! Присяжнюк, ти геть здурів?! Діагноз – Присяжнюку треба гарна і активна тітка!

    213.169.84.**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539