Магазини піротехніки закриті через події на Грушевського

0

Один з найпопулярніших магазинів під Києвом, де можна було придбати феєрверки, – це “Танець вогню” в Коцюбинському.

Саме його зараз закрили. Інші точки продажу в Україні поки працюють.

Єдине, що тішить продавців піротехніки: пік продажу на свята вони таки відпрацювали в нормальному режимі.

“Зараз у нас не сезон, не Новий рік, слава Богу. Покупці в такий час приходять не часто,” – розповіли редакції Приірпіння працівники магазину телефоном.

Закриті двері магазину селища зазнимкував місцевий активіст Ігор Домбровський.

firework

“Якось зранку я помітив силовика-майора,  МНС-ника. Він зняв на планшет зачинені двері і в супроводі людини в цивільному пішов геть. Це однозначно пов’язане з подіями в столиці. Сумно, що і тут бізнес має потерпати через переляк влади перед власним народом,” – зазначає Ігор Домбровський, очільник громадської організації “Самозахист”.

На Грушевського піротехніка стала справді бойовою зброєю. Нею українці салютують правоохоронців, які стріляють в них відтепер не лише пневматикою, що спричинило смерть протестувальників.

Нова зброя вже має свою назву й на Грушевського вважається прототипом “катюші” (реактивної системи залпового вогню).

“Скорочено ЛМС – лопата модернізована скорострільна. Для розгону в тому числі й “беркуту”. Типу ручної катюші. Вчора випробував. Зараз привезуть ще потужнішу,” – говорить один із захисників на Грушевського.

Міліція від закриття магазинів відхрещується і киває на МНС-ників, які, за її словами, надають дозволи на торгівлю піротехнікою.

Але й МНС-ники кажуть: вони тут ні до чого.

“Ніяких дій по цих закладах ми не проводили. Це точно. Можливо, сам власник так вирішив,” – повідомила Вікторія Рубан, прес-секретарка МНС Київської області.

У такому разі залишається незрозумілим факт появи майора з планшетом, який фотографував, за словами свідків, зачинені двері магазину – очевидно, для звітності.

Дирекція магазину поки ситуацію не коментує. Але вже є відомості про те, що у Києві низка магазинів продажу піротехніки теж зачинена.

firework2

Ось такий напис висить на дверях столичного магазину піротехніки за адресою Чорновола, 2. Фото надіслав читач Сайту громади Приірпіння.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539