Кутовий та Москаленко: амністія за сценарієм влади

0

Hostage, terrorist, prisoner, sequester, sequestration, budgetДвоє народних депутатів-мажоритарників Приірпіння проголосували за амністію у провладному сценарії.

Затриманих за купівлю дрів в магазинах, перевезення покришок в автівках і простих студентів Університету імені Карпенка-Карого випустять лише тоді, коли, згідно з новим законом, мітингувальники звільнять адмінбудівлі та вулиці.

Правозахисники Гельсинської спілки наголосили на тому, що законом, за який голосували регіонали, комуністи і позафракційники, Україну поставили фактично в один ряд з піратами:

“Фактично, цим законом Верховна Рада ставить українську державу в один ряд із піратами та терористами, що використовують інститут заручників як інструмент впливу на ситуацію”.

Цей провладний законопроект підтримали і екс-бютевець Вячеслав Кутовий, і “регіонал” Ярослав Москаленко.

Чому вони пішли на цей крок – нардепи Приірпіння не коментують. Журналістам не вдалося дотелефонуватись до Вячеслава Кутового, а прес-служба Ярослава Москаленка досі не може дати офіційну позицію нардепа.

Але в кулуарах Верховної Ради перед голосуванням нардеп Володимир Олійник – співавтор “драконівських законів 16 січня”, по Фройду обмовився, що за зкон проголосують, якщо вистачить… грошей.

Нагадаємо, що і Кутовий, і Москаленко також голосували за так звані “драконівські закони 16 січня”, після яких почалися масові протести й у сутичках з правоохоронцями загинули громадяни України та громадянин Білорусі.

Попри те, що самі ж депутати після братовбивчих протиситоянь самі ж скасовували прийняті ними у цьому ж місяці закони, вони все ще чинні.

Президент 30 січня, після ухвалення провладної амністії, пішов на лікарняний через ГРЗ і не підписав ухвалені ВРУ зміни, якими мали б бути скасовані “драконівські” закони.

Джерела INSIDER стверджують, що на нараду до “регіоналів” прийшов особисто президент Віктор Янукович, який нецензурно лаявся через те, що понад півсотні “регіоналів” готові були підтримати законопроект від опозиції, яким передбачено безапеляційну амністію затриманим.

Президент, за словами журналістських джерел, пригрозив всім нардепам і запевнив, що має на кожного кримінальну справу. Був також озвучений чіткий намір розпустити парламент.

На виході з Верховної Ради “регіонал” Сергій Тігіпко наголосив на тому, що така Верховна Рада дійсно заслуговує на розпуск.

Громадянська платформа “Майдан” пропонує виборцям писати листи нардепам з вимогою скласти мандат.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539