Дерибан по-ірпінські: багатоповерхівки замість пологового та медичного центру

0

Автор: Богдан Мельничук

У кулуарах Ірпінської міської ради з початку лютого почалась інтенсивна й пожвавлена робота. Поки політична ситуація в країні та Ірпені залишається нестабільною, місцеві політики вирішили додерибанити те, що ще не встигли.

Під прицілом знову опинився рекреаційний ресурс держави площею 13,5 гектарів за адресою Чехова, 27.

Цю зелену зону почали відводити під дерибан за хитрою схемою ще з 2005 року.

Ліс за бетонним парканом  поблизу санаторію Ірпінь одного разу вже вкрали. Це сталось у вересні 2005 року. Понад 2,5 га тоді вилучили в санаторію Ірпінь і віддали на 25 років в оренду ТОВ “Київський науково-клінічний центр”.

На цій ділянці мали збудувати пологовий будинок. Тут могли б обслуговуватись півтори сотні породіль.

Ще одну земельну ділянку площею 10 га віддали для будівництва хірургічного медичного комплексу із спеціалізованою науковою та клінічною базою теж товариству “Київський науково-клінічний центр”. Це рішення підписував Володимир Скаржинський, який на той час теж виконував мерські функції.

mapa3

Третю ділянку, а це ще 8,5 га, вилучили з земель ДП “Київське лісове господарство” і перевели рекреаційний ресурс до земель запасу міської ради. Цю ділянку також віддали в оренду тому ж таки товариству на 25 років. І тут, згідно з рішенням ради, так само мала бути медична установа.

85ga_hirurg

Тобто медичні установа мала б розміститись на площі близько 20 га.

Коли міським головою став Олег Бондар, то він у договір оренди, який стосувався 8,5 гектарів, вніс зміни.

Виникла нова домовленість, згідно з якою, товариство вже не мало будувати пологовий будинок для ірпінців на першій ділянці, натомість товариство поступалося 5-ма га землі на користь міста.

Цю землю в подальшому депутати роздали своїм під індивідуальне будівництво. Зараз тут огорожа і котловани для чергової забудови.

Тепер детальніше розглянемо ситуацію, яка складається з 10 гектарами та ще 3,5 гектарами, які залишились у товариства.

На початку лютого цього року до міської ради від товариства надійшов лист, в якому міських урядників просять надати дозвіл на розробку детального плану забудови цих ділянок. Тут планують вже не медичний центр, а типову для Приірпіння житлову забудову.

Як людина, що була присутня на засіданні архітектурно-будівельної комісії, яку терміново зібрали всупереч порушенню регламенту ради, можу сказати, що під професійним тиском першого другого заступника Ігоря Борзила рішення таки було прийняте.

Свою роль у цьому зіграв і голова цієї комісії “регіонал” Юрій Прилипко.

Це рішення було прийняте не лише з порушенням Регламенту ради, воно суперечить і Генплану й Плану зонування, де йдеться про те, що ця територія має статус громадської зони Г-5п – Перспективна лікувальна зона.

зонінг

На засіданні земельної комісії, яке відбулось у вівторок, з другої спроби таки прийняли рішення про зміну цільового призначення цих ділянок.

На найближчій сесії, яка має відбутися 7 лютого, це питання, швидше за все, буде внесене з голосу, щоб якнайшвидше легалізувати цей дерибан чергової зеленої зони Ірпеня.

Автор: Богдан Мельничук, депутат Ірпінської міської ради від ВО “Свобода”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539