Парламент наклав мораторій на виділення землі

1

Перемен!Требуют наши сердца.Автор: Микола Апрєль

Рішенням Київської облради створено Ірпінський регіон, до якого увійшли Ірпінь, Гостомель, Ворзель, Коцюбиське та Буча.

Відповідний адміністративно-територіальний поділ із центром у місті Ірпені затвердила ВРУ. Таке рішення підтримали 263 депутати Ради, з-поміж яких В’ячеслав Кутовий.

У системі “Рада” значиться, що нардеп Ярослав Москаленко не голосував.

“Ярослав Михайлович голосував “за”, але сталась помилка, й голос чомусь не зарахували. Ми вже подали відповідне звернення і голос мають зарахувати”, — повідомили у прес-службі нардепа.

Водночас Верховна Рада наклала мораторій на виділення земель. Нагадаємо, на необхідності запровадити мораторій наголошував новообраний голова облради “ударівець” Микола Бабенко.

У березні до в.о. голови Ірпінської ради Богдана Мельничука  із цим проханням  звернулася громада.

Ворзель — курортна зона України

Екс-другий перший заступник міського голови Ірпеня і чинний депутат облради Ігор Борзило, який разом з іншими депутатами облради їздив відпочивати на Аляску, взявся за відновлення санаторно-курортної зони.

Депутат облради та член комісії з питань охорони здоров’я Вадим Башун, який теж їздив із Борзилом на Аляску, призначений радником Борзила у цьому питанні.

“Я переконаний, що панові Башуну єсть, що порадити нам. Задача нелегка, а наш спільний досвід допоможе нам у нашій роботі. Ми ж на собі випробували не один курорт. У нас за плечами в кожного десятки поїздок. Нарешті наш досвід прислужиться громаді. У Ворзелі треба відновити не лише санаторії, а й зробити маленькі доміки, щоб було як в Європі”, — розповідає редакції телефоном Борзило.

Bashun_borzilo_vertolit

Також Борзило розповів, що він уклав угоду з Китаєм щодо співпраці. Дітей вчитимуть культури Далекого Сходу. Харчування і сервіс обіцяють на найвищому рівні. Червона ікра у меню буде щоденно.

ikra_borzilo_alaska

“В каждом домікє буде жити по одному китайцю, як було в нас на Алясці. Так діти підтягнуть китайську мову. Східне партнерство у перспективі для України вкрай важливе”, — говорить Борзило.

Новопризначений радник Башун уже навіть має чіткий бізнес-план розвитку регіону:

“Та що там Ворзель! Дайте нам два роки, і ми з паном Борзилом з усього Приірпіння зробимо курортний регіон. Взимку ми зможемо конкурувати навіть із Буковелем. А влітку у нас не буде конкурентів в Україні. У Криму курортний сезон не скоро відновиться, а в більшості людей грошей немає на те, щоб подорожувати за кордон”, — запевняє Башун й пропонує ознайомитись з планом.

На карті Приірпіння, окрім санаторіїв, в Біличанському лісі вже вималювані велодоріжки та лижні траси. Побоювання журналістів, що вони пройдуть по роздерибанених ділянках, як виявилось, не виправдовуються.

Громадські слухання у Коцюбинському

Ініціатором громадських слухань став власник близько 100 ділянок у Біличанському лісі — депутат Коцюбинської ради Владислав Євстифєєв.

Перед початком зборів у Будинку культури депутат Євстифєєв повідомив, що депутатська група “Спільна мета”, до якої увійшли майже всі депутати ради, саморозпустилась.

“Ну, будемо дивитись праді у вічі. Яка то була спільна мета? Ну, моя… Ну, і ще кількох людей. Але тепер нас зібрав депутат облради Башун і сказав, що він на моїх 100 ділянках напланував велотраси. Я не можу йти в розріз зі стратегією розвитку регіону, тому щиро підтримую ідею створення національного парку й зрікаюсь своїх актів на землю”, — заявляє з президії Євстифєєв.

Його промову підтримали і селищний голова Вадим Садовський, і секретар ради Олександр Ковтач.

“І депутати, і моя донька — ми всі зрікаємось ділянок. Владе, що ти тільки за себе та за себе? Це не хорошо… Бо потім “Правий сектор” поставить нас в позу п’ющего лося, ну… ви ж розумієте… Ми теж урочисто зрікаємось ділянок. Щоб люди знали — ми з народом були і єсть!” — переконує з президії Ковтач.

Садовський чесно зізнався, що це все була афера, й він став жертвою організованого шахрайського угруповання:

“Проблема не лише в лісі. З мене нікудишній господарник. Я знаю, шо так нізя було добивать селище 10 років… Але як вмів… як вмів… але є зміни на краще… Депутати он отримали ділянки в оренду на 25 років. То їм хорошо, а так щоб людям, то не судилося…Я навіть не знаю, чи йти керувать на ще 5 років. Поки думаю…”

Селищного голову раптово перебив депутат селищної ради Сергій Черніков, який неухильно дотримувався своєї позиції й на громадських слуханнях вирішив протягнути свою мрію — спільне товариство з монополістом “Мастер-Енерго”:

“Лжепатриоты! Ваша серость меня удивляет! Я все-все ваши фамилии випишу, чтобы коцюбинчане знали своих героев в лицо! Так здать позиции! Велодорожек им захотелось? Землю людям не дали, тарифы мне снизить не дали! Да что там! Я еще на первом году этой каденции крышу хотел школе сделать — тоже не дали…”

На цих словах кілька представників громади вивели депутата, який заважав проводити громадські слухання, і він продовжив свій соло-пікет під будинком культури.

Чернікова вибіг заспокоювати голова регламентної комісії ради Костянтин Коваленко. Разом вони обговорювали питання, які вже не стосувались зниження тарифів на опалення. А тим часом громадські слухання одноголосно ухвалили рішення про свою згоду з присвоєнням лісу природоохоронного статусу Національного парку.

Друге питання (щодо проведення місцевого референдуму за приєднання до Києва) вирішили відкласти, оскільки законотворці у Верховній Раді ще не прийняли відповідного закону.

Нагадаємо: за результатами соціологічних опитувань більшість коцюбинчан — за приєднання до столиці.

У Приірпінські озера запустили лосося

Депутатка облради Наталія Семко заявила, що разом із депутатом Ірпінської ради Юрієм Прилипком вони нарешті справді почистили озера, виготовили пляжні паспорти, мають аналізи СЕС, які свідчать: купатися можна.

“Я вам більше того скажу. Я жінка. Сама тягну такий кусок роботи. А мені всі заважають. Але я не здаюсь. То це добре чи ні, я вас питаю? І от нарешті є результат. Маю для вас всіх сюрприз. В озера, зокрема поблизу Коцюбинського, ми випустили лосось, а також рідкісний вид французьких жаб, щоб коцюбинчани та туристи могли насолодитись вишуканими смаком делікатесного м’яса”, — радо повідомляє Семко.

“На нерест він буде йти до дамби на Любці. Рибальсьво поки заборонене. Але тим часом, як я і обіцяла, через Любку вже є місток, і благоустрій відповідний, щоб ніхто не казав, що я з Петром Мельником пропіарилась на двох дерев’яних парасольках!” — обурюється Семко.

Після цих слів секретар Коцюбинської ради з президії вигукнув:

“О! А в мене пропозиція! Це озеро не чистили 30 років, а лосося так вообще ніколи не було запущено. Давайте це озеро назвемо Наталчиним озером?”

Депутати більшістю голосів проголосували “за”, хоча питання, як годиться, і не було в порядку денному.

Осторонь такої рейтингової ініціативи не залишився і депутат Ірпінської ради Юрій Прилипко — почесний громадянин Гостомеля. У його рідному селищі одним запуском риби та жаб справа не обмежилась:

semko2

“Скоро в почищене мною озеро я запущу ще й дєльфінів. Оце був на відпочинку в Закарпатті, так там вивели новий вид дєльфінів — прісноводні. З бюджету Гостомеля вже виділили сто тисяч гривень на пробну партію. Спочатку ці гроші виділили мені, щоб я оглядову площадку на озері построїв… Але я коли про дєльфінов узнав, подумав: вони треба Гостомелю…”.

Прилипко пообіцяв зруйнувати всі свої склади та роздати усю землю КСП “Бучанський” гостомельчанам.

“Да не нада мене оце благодарить. Ну, зруйнував я свої склади. Тепер не буде трупного трунку в погребах, як ото того року. Не робив дрєнажну систему, бо якби й зробив, то все одно казали б, що це через мене вода. Воно знаєте, як люди кажуть. Склади — це мєлочі. Я мільйонер. Скільки маю ділянок й землі в регіоні… Брав в громади — тепер ж маю чимось жертвовать. Нашо людям клопіт додавать. Життя і так складне…”

“Оце я знаю, що сміялись з тих моїх левів… Я довго думав, що мені всі завідували. А тепер думаю: оддам їх жлобістам — Семесюку і Манну. І мій син оддав. Тільки у нього срібні були. Мо, й правда воно щось недобре. Я переглянув взагалі погляди на жлобізм і жлобістів. І навіть замість левів придбав собі нову картіну Семесюка. Тіки не скажі яку, бо знов почнеться. Це щоб не казали, що я не сліжу за сучасним мистецтвом.”

Як з’ясувалось, Прилипко повісив у вітальні на стіні саме оцю картину — цей факт жваво обговорювали в барі байкери клубу “Бандітас”, з-поміж яких, нагадаємо, є й зять Прилипка — Олег.

Семко пообіцяла повернути в бюджет області кілька мільйонів гривень, за які в неї купили її сміттєбаки, а Прилипко віддає громаді всі ділянки, які колись були оформлені на підставних.

Бучани отримали індивідуальне членство в ЄС

Міський голова Бучі, як і обіцяв журналістам, особисто почав видавати усім бучанцям шенгенські візи. Днями відкрили спеціальний візовий центр, а сам голова  записався добровольцем до call-центру.

“Як я й казав, бучанці першими отримують шенгенські візи й зможуть безперешкодно подорожувати Європою. Я навіть вирішив зробити безкоштовний тур для бучанців “Буча — Барселона”. Двері свого маєтку в Барселоні я вирішив відкрити для усіх бажаючих — місця вистачить. В разі чого, можна буде розміститися і в маєтку Олексюка ( Василь Олексюк— секретар Бучанської ради — прим. авт. ), він поряд”, — розповідає журналістам Федорук.

15 га землі в Бучанському лісі, які він виділив на підставних осіб для одного з народних депутатів, вирішив повернути громаді.

“Я радий, що влада в країні змінилася, і я тепер сміливо можу сказати, що ніколи не любив “Партію регіонів”, мене змушували її очолювати в Бучі. Також мене змушували виділяти землю на підставних, змушували брати гроші, змушували забудовувати наше прекрасне місто й нищити ліс. Я не міг цьому опиратись, бо не мав на те сили. Тому наступного тижня я організовую усіх бюджетників, і ми разом повалимо паркан у так званому “Бучанському межигір’ї”, — обіцяє Федорук.

Одним парканом у Бучі справа не обмежилась. Федорук нарешті відкрив у Бучі музей Михайла Булгакова, а в Ірпені — музей Миколая Носова — автора “Незанайка”.

На відкритті музею Носова журналісти редакції Сайту громади Приірпіння зачитали уривок з безсмертного твору класика — “Незнайка”.

Це уривок ми обрали не випадково. У зв’язку з тим, що до редакції все частіше телефонують політики, хочеться процитувати уривок безсмертного класика Носова саме на відкритті його музею:

“Когда все уснули, Незнайка взял краски и принялся всех рисовать. Пончика нарисовал таким толстым, что он даже не поместился на портрете. Торопыжку нарисовал на тоненьких ножках, а сзади зачем-то пририсовал ему собачий хвост. Охотника Пульку изобразил верхом на Бульке. Доктору Пилюлькину вместо носа нарисовал градусник. Знайке неизвестно для чего нарисовал ослиные уши. Словом, всех изобразил в смешном и нелепом виде.

К утру он развесил эти портреты на стенах и сделал под ними надписи, так что получилась целая выставка.

Первый проснулся доктор Пилюлькин. Он увидел на стене портреты и стал смеяться. Они ему так понравились, что он даже нацепил на нос пенсне и стал рассматривать портреты очень внимательно. Он подходил к каждому портрету и долго смеялся.

— Молодец, Незнайка, — говорил доктор Пилюлькин. — Никогда в жизни я так не смеялся!

Наконец он остановился возле своего портрета и строго спросил:

— А это кто? Неужели это я? Нет, это не я. Это очень плохой портрет. Ты лучше сними его”.

Музеї працюватимуть для відвідувачів щодня, окрім понеділка.

По понеділках у приміщенні ірпінського музею Носова депутат Ірпінської ради Юрій Денисенко проводитиме вечірні курси української мови для чиновників та депутатів.

Перша лекція відбудеться 7 квітня о 19:00 і буде присвячена написанню частки “не” з різними частинами мови.

Муза Приірпіння

Селищний голова Гостомеля Анатолій Кириченко вже давно мріяв полишити посаду очільника селища. Йому ближчою виявилась музика.

Нещодавно він таки склав свої повноваження й вирішив створити духовий оркестр.

Про цю кар’єру він мріяв усе своє життя.

“Знаєте, головувати — це не моє. Я ж нічого не смислю в управлінні. Ото шо скажуть мені зверху, те й роблю. Воно й не дивно, що мене народ недолюблює… Я люблю співати, танцювати, розважатися…Тепер ми будемо ближче з людьми”, — розповідає Кириченко.

“От і ліс в Мостищах я вимушений був роздерибанити, бо мені Пєший з Башуном сказали. Наші депутати отримали там усього 30 ділянок. Як і в Коцюбинському — ми беремо небагато”, — запевняє Кириченко.

Кириченко впевнений — дорогу всюди треба давати молодим. Сам же формує свій оркестр.

Для початку оркестр на чолі з Кириченком гратиме на кладовищах у поминальні дні.

Далі, набравшись досвіду, планують грати на похованнях. Для колег-депутатів та міських голів екс-голова обіцяє 50 % знижки.

До слова, його колегам-депутатам та головам населених пунктів після чергового засідання ради додалося клопоту. Сьогодні, 1 квітня, нардепи внесли змінили до Закону України “Про місцеве самоврядування”.

Відтепер, всі депутати мають друкувати свої звіти про роботу за рік на офіційних сайтах рад, а регламентні комісії разом із секретарями рад мають оприлюднювати на сайті ці звіти та звіти постійних та тимчасових комісій.

Сьогодні, 1 квітня, як повідомляє “Українська правда”, голова Верховної Ради Олександр Турчинов розпустив Верховну Раду до 8 квітня.

Автор: Микола Апрєль

Tagged with:

1 Comment

  1. Марко 3 Квітня 2014 at 16:35

    так гарно написано – що до половини я навіть вірив в це.))))

    95.158.48.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539