Мельника затримали в аеропорті Бориспіль

0

Парадоксально, але факт: 1 квітня Петра Мельника затримали в аеропорту Бориспіль. Про те, що він прилітає, джерело у правоохоронних органах повідомило редакцію ще за кілька днів.

Спершу журналісти Сайту громади Приірпіння сприйняли це як першоквітневий жарт, але, як виявилось, Інтерпол дійсно повідомив українських правоохоронців про те, що саме 1 квітня громадянин Петро Мельник, який перебуває у розшуку, приземлиться в Борисполі. 

Преса на злітну смугу потрапити не змогла. Мельника, за джерелами редакції в правоохоронних органах, одразу з-під літака забрали на спецавтомобілі.

На своїй офіційній сторінці у Facebook міністр Арсен Аваков написав:

avakov

“Затримали “податкового ректора” Мельника. Пам’ятаєте втік при Януковичі з-під домашнього арешту? Прилетів з Лондона. Боюсь, на жертву попереднього режиму навряд чи схожий. Діємо за процедурою, відповідно до закону”.

Аваков у своєму дописі наголосив, що на хабарництво чекає бій.

Той факт, що одіозний “регіонал” приземлився, і його забрали правоохоронці, підтверджує й один з його адвокатів.

“Він прилетів. Це не першоквітневий жарт. Тут не було жодного секрету. Він повідомив всіх, що він прилітає. Сподівається зараз на справедливе слідство”, — повідомив редакції Сайту громади Приірпіння адвокат Руслан Місюна.

Нагадаємо, що саме журналістці редакції сайту Олені Жежері єдиній вдалося взяти телефоном інтерв’ю в Петра Мельника, коли він перебував у США після розгону мирного Майдану.

Тоді Петро Мельник, який втік з-під домашнього арешту, сказав телефоном, що планує повернутись в Україну.

Нагадаємо, 27 липня ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник був затриманий співробітниками міліції  у власному кабінеті при отриманні хабара.

Суд визначив запобіжний — домашній арешт, він став першим в Київській області, на кого одягнули електронний браслет.

У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку. Пізніше з’ясувалось: він вночі перетнув кордон за паспортом брата до Білорусі. Далі джерела в правоохоронних органах стверджували, що Мельник в Європі.

14 серпня Мельника оголосили в міжнародний розшук. Днями прокуратура Київської області повідомила про те, що двох працівників органів внутрішніх справ підозрюють у вчинені кримінального правопорушення. Їм інкримінують службову недбалість. Міліціянти можуть поплатитися за це свободою від 2 до 5 років.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539