Скаржинський: Ви для мене — ніхто, а я для вас — мер

0

No_skarzhУ понеділок зранку до Ірпінської міської ради надійшов лист від координаційної ради Ірпеня на ім’я Володимира Скаржинського.

Про це редакцію повідомив в.о. міського голови Богдан Мельничук.

Голова координаційної ради Іван Лехман вимагає, щоб Скаржинський, який написав заяву про відставку, та якому рада оголосила недовіру, повернувся із якоїсь відпустки, бо рада, на переконання Лехмана, не працює належним чином.

За інформацією джерел, до обіду в раді Скаржинський проводив переговори з працівниками ради й звинувачував їх у зраді й співпраці зі “Свободою”.

“Після обіду до мене в кабінет прийшов Скаржинський. Разом з ним було десь 15 активісітв і 2–3 відеокамери. Він мені сказав, що я маю звільнити його кабінет, а якщо хочу бути секретарем, то щоб ішов на 3-ій поверх, і то він ще — розповідає в.о. обов’язків міського голови Ірпеня Богдан Мельничук.

“Я йому наголосив, що він звільнений з посади за власним бажанням, і більшість депутатів на таємному голосуванні висловила йому свою недовіру. Якщо Скаржинський вважає, що він незаконно звільнений, то він може іти до суду. Але Скаржинський сказав, що до суду не піде, а на мене заведуть кримінальну справу. Всі рішення, які я підписував, на думку Скаржинського, є нелегітимними”, — додає Мельничук.

Екс-міський голова, який зрікся своєї посади й від якого не було нічого чути понад місяць, запевнив, що завтра виходитиме на роботу.

Ви для мене — ніхто, а я для вас — мер“, — сказав Мельничуку екс-міський голова Володимир Скаржинський.

Про мерські амбіції та реваншизм Скаржинського уже повідомили й правоохоронців.

“Я повідомив правоохоронців та прокуратуру. Тут можуть бути й прояви сепаратизму. Може, він взагалі завтра російський триколор на раді повісить, бо це все збігається у часі із дуже напруженою ситуацією на Сході України”, — зазначає Мельничук.

Те, що з приходом Скаржинського, який хоче повернутися до влади, може виникнути сепаратизм, підтверджують і його колишні однопартійці.

Сам Скаржинський спілкуватися з журналістами не дуже хоче. На запитання, чи повертається він знову у крісло мера, відповідає дуже коротко:

Коли повернуся — ви будете знати. Забудьте цей телефон!”.

Редакція вирішила перепитати на правах анонімності одного з депутатів щодо ситуації, яка склалася в раді:

“Люди в 2-му кабінеті хочуть поміняти секретаря. Кажуть, нам потрібен секретар, який нас слухатиме. Приходить Радянський, колишній очільник “Зеленбуду”, й каже: давайте повернемо Скаржинського. Всі депутати завтра будуть збиратися й вибирати іншого секретаря”.

Депутат облради і екс-другий перший заступник Скаржинського Ігор Борзило щойно повернувся з Польщі, де був на курсах місцевого самоврядування. Виявилося, що він добре знає про недавні події.

“Мельничука сьогодні прогнали з кабінету. Кажуть, що він не справляється… Щодо Скаржинського, то він цілком може повернутися. Я точно не повернусь — так добре бути безробітним… Ніхто не дзвонить, не задає питання”, — каже депутат облради Ігор Борзило.

До речі, світлин із поїздки Борзила в Польщу годі шукати в соцмережах. Зі слів депутата облради йому заборонили їх викладати після скандалу з Аляскою.

ikra_borzilo_alaska

Повертаючись до ситуації, яка склалась в Ірпінській раді, за коментарем редакція звернулася до Ігоря Домбровського — людини, яка фактично стояла поблизу екс-міського голови Володимира Скаржинського, коли той підписував заяву про відставку.

skarzh_dombrov

“Я б назвав це ірпінським сепаратизмом. Це ніщо інше, як намагання забудовників та п’ятої колони так званої громади Приірпіння (фактично холуїв, які готові підлаштуватись під дерибанників) відновити свою владу. І так звана координаційна рада у 2-му кабінеті міськради, яка позиціонувала себе як постреволюційна сила, тепер дивним чином підтримує повернення одіозних дерибанників на олімп”, — розповідає телефоном Ігор Домбровський, який пішов добровольцем захищати кордони Батьківщини.

“Громада не повинна допустити реваншу “регіоналів”. Неприпустимо, щоб кілька десятків продажних багатіїв знову стали чиновниками й керували долею громади, оббираючи її. Громада вже достатньо натерпілась”, — переконаний Домбровський.

Нагадаємо, наприкінці лютого Володимир Скаржинський написав заяву про звільнення за власним бажанням. За його прикладом заяву написав перший другий заступник Ігор Борзило та секретар ради Ігор Вишняков.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539