Біличанський ліс: Турчинов пообіцяв підписати указ про Нацпарк

1

turchinov

Авторка: Ірина Федорів

Новий склад Кабміну у середу схвалив проект указу про присвоєння Біличанському лісу природоохоронного статусу – Національного парку.

Цю інформацію журналістам підтвердив міністр Кабінету міністрів Остап Семирак, який ще минулого тижня пообіцяв, що це питання розглянуть на найближчому засіданні уряду.

У цей же день на міжнародному екологічному формі “Довкілля для України”, де був заступник міністра екології Олександр Настенко, еколог та журналіст Олег Листопад поставив наболіле для громади Києва та Київської області питання, яке тягнеться вже понад 5 років:

“Коли буде підписано указ про створення філіалу Голосіївського НПП Біличанський ліс. Заступник міністра відповів, що вони: “знають і працюють”. Я наголосив, що зібрали 15 тисяч підписів, написано сотні статей, проведено десятки пікетів, але Янукович людей не почув. І зараз теж немає підпису в.о. Президента Турчинова. То що треба вкотре йти на пікет? ”

Заступник міністра Настенко відповідає, що йти на пікети вже не треба.

“Я не втримався і спитав: невже ви не можете взяти Турчинова за… ну, скажімо, руку і домогтися підпису?” – знову запитує Листопад.

Екологів цікавило, коли ж будуть створені й інші нацпарки – Залісся, Білозерське, Синьогора, оскільки за часів Януковича таким природоохоронним статусом було захищено лише один ліс.

Депутати Верховної Ради твердять, що в.о. Президента Олександр Турчинов в парламенті висловися за підписання такого указу:

“Турчинов обіцяв підписати указ щодо присвоєння Біличанськогму лісу статусу Національного парку. Я чув це особисто, чули й інші народні депутати, що стояли поруч,” – розповідає народний депутат Володимир Полочанінов.

У секретаріаті кабміну повідомляють:

“На початку наступного тижня проект указу направлять до Адміністрації Президента на підпис в.о. Президента Олександра Турчинова.”

Таким чином після підписання указу Біличанський ліс стане частиною Голосіївського нацпарку.

Приєднання понад 6 тисяч гектарів відбудеться без вилучення в гловного користувача – “Київзеленбуду”.

Надвечір на сайті “Батьківщини” з’явилась позиція Юлії Тимошенко, яка просить Турчинова невідкладно поставити свій підпис під указом.

tymoha

Нагадаємо, у 2008 році селищні ради Коцюбинського та Гостомеля роздали столичний лісна підставних осіб, депутатів місцевих рад та близьких їм людей.

Як стало відомо за дерибаном стояв на місцевому рівні депутат Ірпінської ради Валерій Пєший (від БЮТ) та депутат облради Вадим Башун (від ПР) які разом навіть проводять свої відпустки, після яких у соцмережі виставляють от такі фото.

 

Нещодавно джерела у ВРУ повідомили, ще весь дерибан з самого початку курував сам Губський. Прокуратура на даному етапі оскаржує акти права власності на ділянки в Біличанському лісі.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка.

1 Comment

  1. Ольга 23 Квітня 2014 at 22:07

    Я завжди казала всім і кажу від однієї журналістки Ірини Федорів толку більше ніж від всіх депутатів Селищної Ради разом узятих, купа паразитів. Ірині велика шана і подяка!!! Це є приклад для всієї громади що мовчати не можна, боятись не треба. Лише ми можемо змінити щось в нашому селищі, лише ми можемо навести порядок в своєму домі

    95.158.25.1**

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539